Izvor: JUGpress.com, 27.Nov.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje potpisalo Memorandum o saradnji sa Stalnom konferencijom

VRANJE

Predstavnici grada Vranja i Stalne konferencije gradova i opština u Beogradu su danas potpisali Memorandum o razumevanju.

Time je zvanično počela realizacija projekta „Unapređenje administrativne efikasnosti i delotvornosti na lokalnom nivou“.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta lokalne samouprave da upravlja resursima i podiže kvalitet usluga koje pruža građanima, uz poštovanje principa dobre uprave.

Projekat sprovodi >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Stalna konferencija gradova i opština.

Finansijsku potporu daje nemačka organizacija za razvojnu saradnju u okviru GIZ projekta „Podrška reformi javne uprave u Republici Srbiji“.

Prepoznavši značaj modernizacije i veće efikasnosti svojih servisa, sa posebnim osvrtom na jačanje kapaciteta i doslednu primenu propisa, Gradska uprava Vranja je aplicirala sa projektnim predlogom, po raspisanom Javnom pozivu Stalne konferencije gradova i opština za podnošenje prijava za pakete podrške.

Stručne službe Gradske uprave će na taj način uz ekspertsku podršku Stalne konferencije dodatno unaprediti svoje kapacitete za doslednu primenu propisa, sa posebnim osvrtom na Zakon o opštem upravnom postupku i Zakon o elektronskoj upravi.

Očekuje se da će unaprediti postojeće i kreirati nove akte, obrasce i evidencije, u cilju podizanja kvaliteta pruženih usluga građanima.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.