Jačanje i unapređenje inspekcijskog nadzora

Izvor: Kragujevac.rs, 26.Nov.2018, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jačanje i unapređenje inspekcijskog nadzora

U organizaciji Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), koja za potrebe Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sprovodi program Analize stanja kapaciteta inspekcija svih lokalnih samouprava za obavljanje poverenih i izvornih poslova, danas je u prostorijama Šumadijskog upravnog okruga održan okrugli sto na ovu temu. U prisustvu načelnice okruga Biljane Stošić Ilić, predstavnici inspekcijskih službi i organa u čijem su sastavu inspekcije sa teritorije Šumadijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << upravnog okruga, organizatorima programa predstavljeni su kapaciteti inspekcija ali i pravni okvir za obavljanje izvornih i poverenih poslova.

Jedna od tema diskusije bili su ranije popunjeni upitnici koje su u okviru priprema za održavanje sastanka nadležne službe učinile, a neki od ciljeva održanog sastanka bili su i sagledavanje situacije u lokalnoj samoupravi u oblasti komunalnih i inspekcijskih poslova kao i unapređenje te oblasti kroz jačanje inspekcijskog nadzora.

Inače, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED)  u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouoprave realizuje dvogodišnji projekat čiji je cilj jačanje kapaciteta organa koji vrše nadzor, ali i reformu ove oblasti. Radi sistemske reforme inspekcija formirana je Koordinaciona komisija za inspekcijski nadzor koja sprovodi ovaj akcioni plan.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Grad Vranje potpisao Memorandum o saradnji sa SKGO

Izvor: OkRadio.rs, 27.Nov.2018, 11:36

U Beogradu je potpisan Memorandum o razumevanju, između grada Vranja i Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), čime je zvanično počela realizacija projekta „Unapređenje administrativne efikasnosti i delotvornosti na lokalnom nivou“. Projekat ima za cilj jačanje kapaciteta lokalne samouprave...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.