Volonteri mole građane da ne zloupotrebljavaju njihovu aktivnost i humanost - umesto lekova, hleb za životinje

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Mar.2020, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonteri mole građane da ne zloupotrebljavaju njihovu aktivnost i humanost - umesto lekova, hleb za životinje

Volonteri iz opštinskih centara koji nesebično, rizikujući svoj život, pomažu skoro 24 sata dnevno starijima od 65 godina, žale se na pojedinačne slučajeve zloupotrebe ili obmane u zahtevima za pomoć.

Redakcija portala Južna Srbija Info, razgovarala je sa volonterima koji pomažu starijima od 65 godina i snabdevaju ih lekovima, hranom, najpotrebnijim životnim stvarima.

Nažalost, dešava se da prime poziv, kako su preko porebni lekovi i hleb, da >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << bi nakon toga, došli do saznanja da je hleb "naručen" za pse.

"Naravno da je bitno prehraniti životinje, molimo samo za iskrenost, ali smo neprijatno iznenađeni kada saznamo da je molba bila lažna i da smo "trčali" do udaljenih naselja radi navodne kupovine lekova, da bi nam korisnik rekao, da mu treba hleb za pse", kaže volonter iz GO Palilula u Nišu, koji je želeo da ostane anoniman, i dodaje da će država sigurno naći rešenje i za ovakve slučajeve.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.