Voćari sa juga sumnjaju u nepravilnost prilikom otkupa voća

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2018, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voćari sa juga sumnjaju u nepravilnost prilikom otkupa voća

Nezadovoljni voćari sa juga Srbije iz Surdulice, Vladičinog Hana i Leskovca upozorili su nadležne inspekcijske organe da otkupljivači maline i višnje prilikom preuzimanja voća ne izdaju blokove sa naznačenom količinom i cenom voća koju treba da plate.

U saopštenju za javnost “Udruženja voćara Surdulice” navodi se da je u sve hladnjače na području Pčinjskog okruga, Ministarstvo trgovine uputilo nadležne inspekcije sa zadatkom da se utvrdi da li ima nepravilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u radu hladnjačara.

Cilj svih proizvođača malina i višanja, nije zatvaranje otkupnih mesta i hladnjača, jer time nanosimo štetu ne samo sebi, već i hladnjačarima i na kraju budžetu Republike Srbije – navodi se u saopštenju voćara - stoji u saopštenju.

Iz ovog udruženja navode da su u razgovoru sa nadležnim organima, obavešteni da zbog neizdavanja blokova, ne može da se iskontrolišu količine i cene otkupljenih višanja i malina, tako da postoji sumnja da ima nepravilnosti kod krajnjeg obračuna poreza.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Malinari upozoravaju na MUĆKE hladnjačara

Izvor: OkRadio.rs, 21.Jun.2018

Vranje - Udruženje voćara Surdulice obratilo se javnosti saopštenjem u kojem se izražava sumnja u regularnost procesa otkupa voća na području juga Srbije. Članovi udruženja navode da proizvođači maline masovno prijavljuju da hladnjačari prilikom otkupa ne izdaju blokove sa naznačenom količinom...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.