NOVI MOMENTI: Otkupljivači voćarima ne izdaju račune (VIDEO), gradonačelnik Leskovca se sutra sastaje sa malinarima

Izvor: juGmedia, 20.Jun.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI MOMENTI: Otkupljivači voćarima ne izdaju račune (VIDEO), gradonačelnik Leskovca se sutra sastaje sa malinarima

Voćari sa područja opština Surdulica,Vladičin Han i Leskovac upozorili su danas nadležne inspekcijske organe da otkupljivači roda maline i višnje prilikom preuzimanja voća ne izdaju blokove sa naznačenom količinom i cenom voća koju treba da plate.

Kako saznajemo, sa malinarima iz Leskovca sutra će sastanak održati gradonačelnik Goran Cvetanović
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Od poljoprivrednih inspektora očekuje se pojačana kontrola svih otkupnih mesta na području Pčinjskog okruga, mesta gde se preuzima rod maline i višnje, sa ciljem da se utvrdi da li ima neprevalinosti u procesu otkupa, navodi se u saopštenju Udruženja voćara Surdulice.

Očekujemo da će prvo uslediti opomene za otkupljivače, a ukoliko ne budu otklonili uočene nepravilnosti uslediće i zakonske sankcije“, naovde voćari sa juga, koji su kao i kolege iz Šumadije razočarani niskom otkupnom cenu u prvom redu maline.

Evo šta je u izjavi za juGmediu o ovom problemu kazala predstavnica malinara sa juga Srbije u pregovorima sa Vladom RS, Slađana Maksimović:



Inače, u Leskovcu se od danas malina otkupljuje za 110 dinara, protesti malinara su neizvesni, a predstavici Vlade Republike Srbije su u poseti hladnjačarima na jugu Srbije. Hladnjače “Strela Kljajić” i “Fungo jug” počele su da otkupljuju malinu po ceni od 110 dinara, a druga klasa se plaća 80 i 70 dinara, koliko je samo pre par dana bila najviša otkupna cena.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Voćari na jugu Srbije nezadovojni

Izvor: JUGpress.com, 20.Jun.2018

SURDULICA-VLADIČIN HAN-LESKOVAC..Voćari sa područja opština Surdulica,Vladičin Han i Leskovac upozorili su nadležne inspekcijske organe da otkupljivači roda maline i višnje prilikom preuzimanja voća ne izdaju blokove sa naznačenom količinom i cenom voća koju treba da plate...    Ovo se...

Nastavak na JUGpress.com...

Malinari i hladnjačari OČI U OČI pred gradonačelnikom Leskovca (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 21.Jun.2018, 13:48

Zašto prilikom preuzimanja voća otkupljivači ne izdaju blokove sa naznačenom količinom i cenom voća koju treba da plate možda se i razjasni u utorak kada će malinari i hladnjačari sesti za isti sto i razgovarati o rešavanju problema zajedno sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem...Sastanak...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.