Viši sud Dejanu Nikoliću potvrdio kaznu od 14 meseci zatvora zbog napada na “OK Radio”

Izvor: JužneVesti.com, 03.Feb.2023, 15:35

Viši sud Dejanu Nikoliću potvrdio kaznu od 14 meseci zatvora zbog napada na “OK Radio”

Viši sud u Vranju potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda, prema kojoj je, zbog pretnji vranjskom OK Radiju i napade na kafić tog medija, biznismen i vlasnik kockarnica Dejan Nikolić osuđen na godinu i dva meseca zatvora. Nikolić se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje, a osim njega, zbog saučesništva su na po osam meseci osuđeni i Slaviša Kocić i Bojan Tanasković.

Iz Stalne radne grupe za bezbednost novinara navode da je Veće Višeg suda >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Vranju rešenjem od 24. januara ove godine odbacilo kao neosnovane žalbe advokata prvostepeno osuđenih i da je tom odlukom presuda postala pravosnažna.

Događaji koji su obuhvaćeni optužnim predlogom i presudom dogodili su se u junu mesecu 2022. godine. Efikasnim radom tužilaštva i vrlo kredibilnim vođenjem sudskog postupka u Osnovnom sudu, a potom i na Višem sudu, doneta je presuda u rekordnom roku, ako se uzmu u obzir slični slučajevi napada na novinare ili nasilničkog ponašanja. Ovo bi trebalo da postane primer efikasnosti pravosuđa - navode iz Stalne radne grupeza bezbednost novinara.

Dejan Nikolić je već u zatvoru i očekuje se da će tamo ostati do isteka kazne na koju je osuđen.

Takođe, sredinom oktobra prošle godine Uprava za igre na sreću Ministarstva finansija oduzela je Nikoliću dozvolu za rad kladionica i kazina, jer je pravosnažno osuđen zbog nelegalnog organizovanja igara na sreću, što nije prijavio Upravi.

I pored prekršaja vezanog za uslove za dodeljivanje licence za taj posao, Upravni sud u Nišu omogućio je kladionicama da nastave sa radom.

Podsetimo, zaposleni u vranjskom OK Radiju mesecima su dobijali pretnje koje su prerasle u seriju direktnih napada nakon što su najpre na kafiću u sklopu njihovih prostorija polomljeni izlog i stakla, potom je kompletan inventar isprskan belom farbom, a na kraju su zazidani prozori jedne od kancelarija redakcije.

Problemi su nastali kada Nikolić, koji gradi objekat pored radija, nije dobio saglasnost vlasnice, već ga je ona prijavljivala inspekciji.

Nikoliću je sredinom juna prošle godine određen pritvor zbog verovatnoće da će uticati na svedoke i ponoviti krivično delo - podstrekivanje na nasilničko ponašanje.

Inače, nelegalno izgrađeni objekat kojim je zazidan deo OK Radija i dalje nije srušen.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.