Više od 100 medalja za nišku „sirenu“ Jovanu Petrović

Izvor: juGmedia, 15.Dec.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 100 medalja za nišku „sirenu“ Jovanu Petrović

NIŠ – Kolekciju koja broji više od 100 medalja osvojenih na takmičenjima u zemlji i inostranstvu Jovana Petrović (24), članica Kluba za sinhrono plivanje „Sirene“ iz Niša, obogatila je minulog vikenda sa još tri odličja – dva zlata i jedno srebro.

Na Državnom prvenstvu u sinhronom plivanju održanom u „Čairu“ u konkureniciji 10 klubova i više od 40 takmičarki, Jovana je osvojila prvo mesto i zlatnu medalju u disciplini figure i tako odbranila titulu državnog prvaka >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u ovoj disciplini.

U dublu sa Danicom Petrović osvojila jedrugo mesto i srebrnu medalju, a sa timom, u disciplini kombinacija, osvojila je još jednu zlatnu medalju.

„Otplivala sam do sada stotinu takmičenja, osvojila sam preko sto medalja, ali se i dalje radujem svakoj kao da je prva“, kaže Jovana.

U proteklih 17 godina koliko se bavi sinhronim plivanjem Jovana se takmičila takmičila i osvajala medalje širom sveta – u Egiptu, Španiji, Belgiji,Nemačkoj, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj…

„Kao svoj najveći uspeh pamti učešće na Svetskom prvenstvu u Barseloni u Španiji, 2013.godine kada sam predstavljala Srbiju u duetu sa Anom Cekić iz beogradskog kluba „25.maj““, kaže ova talentovana devojka..

Pred samo takmičenje Jovana u vodi provede i po pet sati dnevno. Međutim, kaže da za postizanje vrhunskih rezultata to vreme provedeno u bazenu nije dovoljno, već su neophodni i treninzi u teretani, časovi baleta i gimnastike.

„Profesionalno bavljenje sportom zahteva dosta vremena i odricanja, ali sve to se zaboravi kada se vaše ime nađe na vrhu rang liste“, ističe Jovana.

Uprkos bogatoj kolekciji medalja, tituli državnog prvaka, i učešću na Svetskom prvenstvu, Jovana još ima još jedan nestvareni san.

„San svakog sportiste je odlazak na Svetsko prvenstvo i na Olimpijske igre. Jedan svoj san sam ostvarila i to iskustvo ne bih menjala ni za šta na svetu, ali o Olimpijskim igrama još sanjam“, kaže Jovana.

Svoje iskustvo i znanje Jovana nesebično deli i prenosi mlađim takmičarkama u klubu „Sirene“ i nada se da će jednog dana u njima pronaći svoju zamenu. Pored toga što radi kao trener ona je od prošle godine i predsednik ovog kluba, a od pre dve godine i sudija za sinhrono plivanje.

Uz sve ove obaveze u klubu, uspeva i da se posveti sopstvenom obrazovanju i studijama na Fakultetu zaštite na radu.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.