Izvor: JUGpress.com, 29.Jun.2022, 18:06

Varjače će u Nišu ukrstiti 400 kuvara iz 11 zemalja

NIŠ

Narednog vikenda, 1. i 2. jula, u organizaciji Udruženja ugostiteljskih i turistčkih poslenika iz Niša održava se 9. po redu Gastro turistički festival. Na amfiteatru na nišavskom keju posetioci festivala imaćete priliku da pratite gastrnomske poduhvate više od 400 takmičara iz 11 zemalja. Takmičari će se nadmetati u 8 disciplina.

  Takmičar će pokazati umeće u pripremi riblje čorbe i ribljeg papirkaša, jela od ribe i mesa za juniore i seniore, restoranskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << deserta, nacionalnih jela koja će biti i deo izložbenog dela. Pripremaće i pastu, pice, jela sa roštilja, jela na otvorenoj vatri kao što su gulaš, pasulj, kupus, jela od pečuraka.

                         Takmičarski deo programa počinje 1. i 2. jula od 12 časova, kao i gastro pijaca na kojoj će moći da se kupite suvenire, proizvodi domaće radinosti, ali i med i tradicionalne poslastice kao što su slatko i džemovi.

                        Zabavni program počinje od 18  časova i na programu su folklorni ansambli, a od 20 časova i 1. i 2. jula očekuje posetioce koncert Renata Henca.

                       Prema rečima Ančice Dimitrijević, predsednica Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša, poseban akcenat je na Gastro pijacu gde je prednost data malim poljoprivrednim gazdinstvima i ženama koje se bave domaćom radinošću kako bi izložili sve što njihove vredne ruke urade.

                        ” U posebnom delu Festivala biće organizovani i master klasovi koje će voditi  master šefovi, a jedno od najzaniljivijih predavanje je master klas šefa Milana Bukarice koji će spravljati jegulju na tradicionalan crnogorski način“, kaže Ankica Dimitrijević i dodaje da ovaj festival i prilika da kuvari koji se takmiče, ali i oni koji nisu na spisku takmičara nauče nešto novo i u kulinarskom svetu izazovno.

                         Gastro-turistički festival organizuje Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša devetu godinu zaredom, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Niša.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.