Izvor: JUGpress.com, 09.Nov.2019, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unija žena iz Vranja o fejsbuk poruci poverenika Dveri iz Trgovišta

VRANJE

Povodom izjave na fejsbuk profilu predsednika Opštinskog odbora Dveri u Trgovištu, Unija žena Gradskog odbora Srpske napredne stranke izdaje sledeće:

SAOPŠTENJE

Povodom jučerašnjeg besramnog poziva na silovanje žena i kćeri, kao i izbacivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iz kuća članova Srpske napredne stranke od strane Dragana Spasića, predsednika Opštinskog odbora Trgovišta, posrnulog pokreta opozicije Dveri, predvođenog fašistom Boškom Obradovićem, poslušnikom, tajkuna Dragana Đilasa, najoštrije osuđujemo i poručujemo….

Mi, majke, supruge, kćeri i sestre, kolegenice, koje u aktuelnoj vlasti, prepoznaju prave vrednosti na kojima se budućnost zemlje u kojoj i za koju živimo oslanja, imamo snage i hrabrosti da kažemo u lice svima koji bi da nas ponize i pregaze, NE! Neće vam proći! Više ne! Dosta su žene trpele! One iste iz vašeg okruženja koje ste omalovažavali, tukli, napadali u Skupštini Republike, novinarke koje su samo obavljale svoj posao, jednostavno svaku ženu koja je hrabro stala ispred vas.

Niko nema pravo da seje strah i to ne samo među ženama koje su za politiku programa Srpske napredne stranke i politiku predsednika Aleksandra Vučića, već i među ženama koje ne dele mišljenje ovih bahatih nasilnika, nasilnika iz redova fašiste Boška Obradovića i njegovih istomišljenika.

Njima nasilje nad ženama prerasta u predizborni program, izbore koje oni ne prihvataju i kažu da će ih bojkotovati. Svima je jasno da je njihov program za budućnost mučenje, maltretiranje, silovanje, uništavanje Srbije. Dokaz za to je i jučerašnja monstruozna izjava Boškovog saputnika, fašiste Dragana Spasića i njegov poziv preko fejsbuka na izbacivanje iz kuća članova Srpske napredne stranke, a najbolnije i najteže, silovanje žena i kćeri.

Ovakvi napadi i pretnje neće nas obeshrabriti ni uplašiti, već zbližiti i još više ujediniti u borbi protiv ljudi sa fašističkim izjavama, u borbi za društvo u kome će svaki dan biti Dan žena i Dan bez nasilja nad ženama.

U vreme kada se u Srbiji postavljaju novi postulati budućnosti, grade putevi, renoviraju i grade bolnice, škole, otvaraju muzeji i pozorišta, povećavaju plate….. mi žene Srpske napredne stranke pozivamo nadležne institucije da što pre privedu pravdi čoveka koji je pozvao na silovanje žena Srpske napredne stranke i njihovih kćeri.

Žene Srpske napredne stranke ističu da je Srbija demokratska zemlja, a siledžije iz SzS-a nisu pristojna Srbija i nikada više neće voditi ovu zemlju.

Ističemo, da se na ovome nećemo zaustaviti, da ćemo svakodnevno insistirati da se počinici procesuiraju i privedu pred lice pravde”, navodi se u saopštenju koje u celini prenosimo..

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.