Uhapšeni šumari iz Surdulice, lažirali dokumentaciju za bespravnu seču šuma

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2022, 18:20

Uhapšeni šumari iz Surdulice, lažirali dokumentaciju za bespravnu seču šuma

Četvoro zaposlenih u Šumskoj upravi Surdulica, kao i 64-godišnji muškarac iz tog mesta, uhapšeni su zbog sumnje da su lažirali propratnice za nelegalno posečena drva, kao i za podstrekivanje na krivično delo. Kako saopštavaju iz MUP-a, policija traga i za 29-godišnjim muškarcem koji se takođe sumnjiči za podstrekivanje na krivično delo.

Uhapšeni su 42-godišnja A. M, 54-godišnji M. D, 44-godišnji I. J. i 42-godišnji S. M. i svi oni se sumnjiče da su izvršili >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se 64-godišnji S. Đ. sumnjiči da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekivanju.

Osumnjičeni se terete da su, kao zaposleni u Šumskoj upravi Surdulica, u periodu od 2018. do 2020. godine, sačinjavali i izdavali fiktivne propratnice za izvoz drvnih sortimenata trećim licima, iako su znali da količina izvezenih drva ne odgovara i ne potiče sa parcela koje su navedene u propratnicama, već je bespravno posečena na drugim privatnim i državnim parcelama - saopštavaju iz MUP-a.

Osumnjičeni S. Đ. i 29-godišnji muškarac za kojim se traga se terete se da su podstrekavali A. M. da prekorači svoja ovlašćenja i sačini fiktivne propratnice za izvoz drva, kao i da označi više stabala za seču nego što je dozvoljeno.

Takođe, saopštavaju iz MUP-a, A M. je prihvatila prijave za žigosanje stabala van šume i prijave za doznaku stabala za seču na parcelama, čiji je suvlasnik S. Đ, bez dokaza o vlasništvu i saglasnosti ostalih suvlasnika za seču, a suprotno pravilniku JP Srbija šume.

Osumnjičenima je određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.