Izvor: RTS, 24.Jan.2022, 17:43

Uhapšeno pet osoba zbog bespravne seče šuma, traga se za crnogorskim državljaninom

Policija je u Nišu uhapsila pet osoba zbog sumnje da su zloupotrebili položaj, a traga se za dvadesetdevetogodišnjim crnogorskim državljaninom. Terete se da su kao zaposleni u Šumskoj upravi "Surdulica" sačinjavali i izdavali fiktivne propratnice za izvoz drvnih sortimenata, iako su znali da količina izvezenih drva ne odgovara i ne potiče sa parcela koje su navedene u propratnicama, već je bespravno posečena na drugim privatnim i državnim parcelama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Uhapšeni su A. M. (1980), M. D. (1962), I. J. (1978) i S. M. (1980), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, kao i S. Đ. (1958) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekivanju, saopštio je MUP.
Dodaju i da intenzivno tragaju za dvadesetdevetogodišnjim crnogorskim državljaninom.
Osumnjičeni A. M., M. D., I. J. i S. M. se terete da su, kao zaposleni u Šumskoj upravi "Surdulica", u periodu od 2018. do 2020. godine, sačinjavali i izdavali fiktivne propratnice za izvoz drvnih sortimenata trećim licima, iako su znali da količina izvezenih drva ne odgovara i ne potiče sa parcela koje su navedene u propratnicama, već je bespravno posečena na drugim privatnim i državnim parcelama.
Osumnjičeni S. Đ. i dvadesetdevetogodišnji muškarac terete se da su podstrekavali A. M. da prekorači svoja ovlašćenja i sačini fiktivne propratnice za izvoz drva, kao i da označi više stabala za seču nego što je dozvoljeno.
Takođe, A. M. je prihvatila prijave za žigosanje stabala van šume i prijave za doznaku stabala za seču na parcelama, čiji je suvlasnik S. Đ., bez dokaza o vlasništvu i saglasnosti ostalih suvlasnika za seču, a suprotno pravilniku Javnog preduzeća "Srbija šume".
Osumnjičenima A. M., M. D., I. J., S. M. i S. Đ. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšeni šumari iz Surdulice, lažirali dokumentaciju za bespravnu seču šuma

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2022

Četvoro zaposlenih u Šumskoj upravi Surdulica, kao i 64-godišnji muškarac iz tog mesta, uhapšeni su zbog sumnje da su lažirali propratnice za nelegalno posečena drva, kao i za podstrekivanje na krivično delo. Kako saopštavaju iz MUP-a, policija traga i za 29-godišnjim muškarcem koji se takođe...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.