Udruženje Radne akcije Delijski vis i slikar Sava Mišić muralom odali počast Saši Saviću Švabi

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Maj.2021, 09:16

Udruženje "Radne akcije Delijski vis" i slikar Sava Mišić muralom odali počast Saši Saviću Švabi

"Okupila nas je ideja usled nedavnog nemilog događaja, kada nas je napustio Saša Savić - Švaba, te smo sa prijateljem našeg udruženja akademskim slikarom Savom Mišićem odlučili da posvetimo mural u ulici Milunke Savić, na zgradi broj 2 na Trošarini.", kažu organizatori akcije.

"Na najkreativniji način, a shodno našim mogućnostima opraštamo se od ljudske veličine kakav je Saša bio. Ovom prilikom iskazujemo poštovanje i saučešće porodici i njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << prijateljima i dočaravamo njegovu ulogu i značajnost za celokupno naše društvo i kulturu", dodaju iz Udruženja Radne akcije Delijski vis.

Inače, ovo je već deseti mural u našem gradu, koji je uradio Sava Mišić.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Mladi umetnik na zgradi u Nišu oslikao mural sa likom Saše Savića Švabe

Izvor: JužneVesti.com, 05.Maj.2021

Mural posvećen vođi "Noćnih vukova" Saši Saviću Švabi, koji je iznenada preminuo krajem aprila ove godine, osvanuo je na zgradi u Ulici Milunke Savić ispred broja 2. Članovi niškog udruženja Radne akcije Delijski vis su, kako kažu, na kreativan način želeli da prikažu ulogu i značaj Savića...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.