Izvor: JUGpress.com, 21.Nov.2023, 16:33

U predškolskoj ustanovi u Medveđi voda bila zabranjena za piće dan i po, kažu da više nije zagađena

MEDVEĐA

U Predškolsko ustanovi “Mladost” u Medveđi od petka je zabranjena upotreba vode za piće.

Direktorka ove ustanove Dobrila Andrejević je za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress rekla da je zabranu korišženja vode za piće naložio leskovački Zavod za javno zdravlje.

” Uzimali su uzorke za analize i to sa mesta sa koga se u principu ne uzimaju uzorci. Mi smo preduzeli sve mere koje treba”, rekla je ona.

Na našu konstataciju da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << su nam neki roditelji rekli da ustanova nije rdaiula u petak zbog problema sa vodom, direktorka kaže da to nije tačno.

” U petak u 14 časova su javili iz Komunalnog preduzeća da su dobili od Zavoda za javno zdravlje obaveštenje da voda nije ispravna. Čim sam telefonski primila to obaveštenje preduzela sam sve potrebne mere koje su oni naložili. Svuda je bilo istaknuto da voda nije za piće, bokali koji su bili u sobama su zamenjeni flaširanom vodom, odmah su kontaktirani i „Obnova“ i da se traži vanredni pregled”, ispričala nam je Andrejević.

Pitamo zašto voda nije za piče.

Tvrdi da to ne piše na papiru koji je dobila.

“Za to pozovite „Obnovu“… Piše samo da voda nije za piće, ne piše razlog. Iz ZZJZ su došli u subotu ujutru da izvrše kontrolni pregled, uzeli su uzorke i sad čekamo rezultate. Ovu vodu i dalje ne koristimo, nego onu flaširanu, vrtić normalno radi. Preduzeli smo sve što je do nas, a inače se ovo prvi put dogodilo. Ovde su deca u pitanju, sve mora da bude pod kontrolom. Ovde sam 42 godine, 20 godina kao vaspitač, shvatam ja odgovornost i koliko je bitno da svi uslovi budu zadovoljavajući. Mi nismo imali nikakvu havariju da bi… Inače, vrtić je priključen na vodovodnu mrežu, čitava naša ulica je koristi. Ne znam da li su i ti ljudi dobili isto obaveštenje, to već nije u mom delokrugu, “rekla je ona.

Neki do stanara ove ulice su nam rekli da oni nisu dobili obaveštenje da voda nije za piće.

Zvali smo i Javno komunalno preduzeće “Obnova”.

Telefon, broj istaknut zvanično na sajtu, je uzalud zvonio, niko se nije javio,

A firektorka Predškoslke ustanove nam je u međuvremenu (juče popodne) poslala izveštaj iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje da je voda ispravna za piće. (kraj) LJS/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.