U leskovačkoj kovid bolnici jednocifren broj hospitalizovanih, još infektivno odeljenje ostaje u kovid sistemu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jun.2021, 12:30

U leskovačkoj kovid bolnici jednocifren broj hospitalizovanih, još infektivno odeljenje ostaje u kovid sistemu

S obzirom na to da u leskovačkoj kovid bolnici trenutno boravi 7 pacijenata, u kovid sistemu ostalo je samo infektivno odeljenje, rekao je za Južne vesti direktor bolnice Nebojša Dimitrijević i dodao da trenutno rade dezinfekciju kreveta i prostorija, te da će se u narednim danima odeljenje rehabilitacije biti spremno za povratak u normalan režim.

Direktor je naglasio da ipak ne sme doći do opuštanja i da će Opšta bolnica biti spremna u svakom trenutku, ako zatreba da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vrati pojedina odeljenja u kovid sistem.

Brojke su trenutno odlične, na lečenju imamo mali broj pacijenata, a danas u okrugu nije zabeležen niti jedan novi slučaj. To ipak ne znači da je opasnost prošla, jer sa ovim virusom nikad se ne zna. Moramo biti spremni, možda u avgustu ili septembru imamo neki novi talas - rekao je Dimitrijević.

Iz kovid sistema su ranije izašla odeljenja urologije i neurologije, respiratorni centar je ukinut, a od pre nekoliko dana ni na odeljenju rehabilitacije više nema pacijenata zaraženih virusom korona.

Infektivno odelejnje je ostalo kovid, kao i u Nišu. Bolesnici koji nisu kovid pozitivni se šalju na druga odeljenja gde dobijaju potpunu negu. Na rehabilitaciji se trenutno vrši dezinfekcija kreveta i prostorija, moramo o tome da vodimo računa. Mnogo je lakše ući u kovid nego izaći iz njega jer moramo da ispoštujemo sve procedure i da vodimo računa o zdravlju pacijenata - saopštio je Dimitrijević.

Podsetimo, sredinom maja u Leskovcu je ukinuta vanredna situacija, a do sada je vakcinisano preko 40 % punoletnih građana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.