Izvor: JUGpress.com, 11.Avg.2022, 13:45

U akciji “Evro da ne peva Jelena” od danas se novac skuplja i na štandovima u centru grada

LESKOVAC

Udruženja „Pokret za Leskovac“ danas je počlelo skupljanje novca u akciji „Jedan evro da ne peva Jelena“ i na štandu u centru grada, kod Robne kuće.

Ova akcija je pokrenuta sa idejom da građani prikupe 20.000 evra koji će biti pšonuđeni Jeleni Karleuši da ne peva na leskovačkoj “Roštiljijadi” a ako ona odbije,. novac će ići za lečenje dece iz Leskovca kojoj je ovakva vrsta pomoći hitno potrebna.

Iz ovog udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << su rekli da su sa skupljanjem novca izašli i na ulicu kako bi omogućili svima koji žele da pomognu to i urade na najlakši mogući način.

„Uplatom donacije naši građani bi bili i deo jednog bojkota protiv svega onoga što nas muči decenijama unazad, a to su šund, kič, rijaliti programi… Zbog ove akcije se priča širom Balkana, a mi imamo priliku da ovu reakciju Leskovčana pretvorimo u jedan temelj na kome će se zasnivati lepša, kulturnija i dostojanstvenija budućnost Leskovca,“ rekao je Igor Jovanović iz ovog udruženja.

Predrag Mitrović je pojasnio da se u akciju prikupljanja novca u direktnom kontektu sa građanima na ulici krenulo tek sada zbog želje da se ispoštuje zakonska regulativa i obaveza.

„Imamo saglasnost MUP-a da krenemo u prikupljanje sredstava, iako je akcija već otpočela direktnim uplatama na račun. U planu je da novac damo Jeleni Karleuši da ne nastupi u Leskovcu, ali ako to ona odbije, novac ćemo dati za pomoć i podršku deci koja se, na žalost, leče na ovaj način”, rekao je Mitrović.

” Želimo da pokažemo da postoji zračak nade u ovom gradu i da se izgubljeno dostojanstvo može vratiti. Moramo da povedemo računa oko nekih tema o kojima se priča u poslednje vreme, kao što je način izbora učesnika na Roštiljijadi, kupovini automobila i slično, jer ta gospoda mora da shvati da troše naš novac, a ne svoj“, dodao je on.

Mitrović je rekao i da je do „stotinak građana već uplatilo sredstva na račun”.

” Pritom moramo da znamo i jednu jako bitnu stvar, a to je da se uplaćuju mala sredstva, stotinak dinara, a da banke gotovo toliko uzimaju za proviziju.“

Novac će se narednih dana prikupljati na raznim lokacijama u gradu kao što su Široka čaršija, prostor kod Robne kuće i Gradski trg.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leskovčani počeli i na štandovima da prikupljaju novac da Karleuša ne peva na Roštiljijadi

Izvor: JužneVesti.com, 11.Avg.2022

Nakon što su pre dve nedelje iz Pokreta za Leskovac otvorili žiro račun na koji zainteresovani mogu da uplate novac koji će biti ponuđen Jeleni Kareuši kako ne bi pevala na otvaranju 32. Roštiljijade, Leskovčani će novac od danas moći da uplate i na štandu koji je postavljen u centru tog grada....

Nastavak na JužneVesti.com...

1 € da ne peva Karleuša: Spasi nevine Leskovčane divine pošasti – doniraj i ti!

Izvor: Luftika.rs, 11.Avg.2022

Udruženje „Pokret za Leskovac“ počelo je danas (11. avgust) skupljanje novca u akciji „Jedan evro da ne peva Jelena“ i na štandu u centru grada, kod Robne kuće.. Ova akcija je pokrenuta sa idejom da građani prikupi 20.000 evra koji će biti ponuđeni folk divi Jeleni Karleuši da ne peva...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.