Izvor: JUGpress.com, 27.Jun.2020, 14:09

U Vranju broj zaraženih koronom stalno raste, pozitivno još 27 osoba

VRANJE

Stopa zaraženosti koronavirusom u odnosu na broj testiranih u Vranju iznosi 34,1 odsto, pokazuju najnoviji podaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

Od 79 uzoraka koji su poslati na analizu, pre dva dana, kod još 27 osoba iz Vranja utvrđeno je prisustvo virusa kovid 19.

Pozitivne su i dve 2 osobe iz Surdulice i jedna iz Trgovišta, potvrđeno je u Zavodu za javno zdravlje.

U petak su na analizu poslata još 84 brisa pacijenata sa upalom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pluća i srednje teškom kliničkom slikom.

Stručnjaci kažu da ovako visok procenat novozaraženih korona virusom zahteva hitne mere zaštite i uvođenje nekih oštrijih mera.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je, u subotu, da je Specijalna bolnica za plućne bolesti u Surdulici od prošle noći pretvorena u Kovid ambulantu, da bi bili, kako je rekao, „rasterećeni Vranje i Leskovac“.

Lokalni mediji javljaju da Kovid ambulanta u ATD-u u Vranju, od ponedeljka, postaje crvena zona zbog povećanog broja pacijenata sa respiratornim tegobama, odnosno pregleda zbog sumnji na korona virus.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Broj zaraženih korona virusom u Kraljevu nastavlja da raste

Izvor: Danas, 27.Jun.2020

U današnjem sopštenju Štaba za vanredne situacije na teritorij grada Kraljeva, zasnovanom na informacijama dobijenim od Zavoda za javno zdravlje na teritoriji grada Kraljeva na dan 26. jun, ima 75 registovanih Covid-19 slučajeva i čekaju se rezultati još tri poslata uzorka.

Nastavak na Danas...

U Vranju 27 novih slučajeva korone

Izvor: Radio 021, 27.Jun.2020

U Vranju je još 27 osoba zaraženo korona virusom, a stopa zaraženosti u odnosu na broj testiranih iznosi 34,1 odsto, pokazuju najnoviji podaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju...Od 79 uzoraka koji su poslati na analizu pre dva dana, kod još 27 osoba iz Vranja utvrđeno je prisustvo koronavirusa....

Nastavak na Radio 021...

U Leskovcu raste broj zaraženih koronom, još 25 potvrdjenih

Izvor: JUGpress.com, 28.Jun.2020, 09:58

LESKOVAC-LEBANE-VLASOTINCE..Kod još 25 osoba sa teritorije grada Leskovca potvrdjena je korona, podaci su Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) iz ovog grada...U poslednja 24 sata stiglo je 87 rezultata (od toga za grad Leskovac 79). 28 rezultata je sa pozitivnim nalazom. 25 osoba je sa teritorije grada Leskovca,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.