Izvor: JUGpress.com, 23.Avg.2023, 19:03

U Surdulici se održava letnji kamp za decu iz regiona i rasejanja

SURDULICA

U Surdulici se održava letnji kamp za decu iz regiona i rasejanja .

Kamp je otvorio ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević .

Ovaj tematski letnji kamp se zove „Susreti dijaspore 2023“.

Milićević je rekao da ovaj kamp , kao i još 21 širom Srbije finansira kabinet na čijem je čelu i ocenio da je simbol “naše posvećenosti mladima, koji su ključ za budućnost”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
“Sportski kamp nije samo mesto gde ćete se takmičiti u sportovima, kao što su fudbal, stoni tenis i šah… On je simbol inkluzivnosti i zajedništva. Ovde smo omogućili i učešće osobama sa invaliditetom, jer verujemo da sport može da spoji sve nas, bez obzira na fizičke razlike”, rekao je Milićević.

U kampu je više od 100 dece koja će učestvovati i u ekološkim aktivnostima na Vlasini.

Biće organizovana i izložba na temu „Land art“.

Kamp je organizovala opština Surdulica.

Sem Milićevića na otvaranju su bili i ministar bez portfelja zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih područja Novica Tončev i predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović.

Kamp traje do 26. avgusta 2023. godine.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Milićević: Da podstaknemo naše mlade koji žive u inostranstvu da razmišljaju o Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2023, 17:07

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije sa dijasporom Đorđe Milićević izjavio je da je cilj projekta letnjih kampova da podstakne naše mlade sunarodnike koji žive van granica zemlje da razmišljaju o Srbiji, da razmišljaju da kad završe...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.