U Starom Gracku napadnuti srpski mladić i devojka, napadač pokušao da provali u kuću u koju su se sklonili

Izvor: KMnovine.com, 14.Feb.2022, 23:39

U Starom Gracku napadnuti srpski mladić i devojka, napadač pokušao da provali u kuću u koju su se sklonili

U Starom Gracku napadnuti srpski mladić i devojka, napadač pokušao da provali u kuću u koju su se sklonili Večeras oko 19č u Starom Gracku kod Lipljana napadnuto je dvoje maloletnih Srba, S.D. i V.T. rekao je otac napadnute S.D., Rastimir Dabić.





Napadač se prvo mladiću i devojci obratio na albanskom a potom izašao iz vozila i krenuo za njima do kuće u koju su pobegli, te počeo da udara u vrata i prozore. Slučaj je prijavljen takozvanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Kosovoskoj policiji.


Kako je rečeno medijima, mladić (16) i devojka (17) su večeras krenuli u šetnju, ali ih je na putu kod seoskog stadiona pratilo taksi vozilo iz kojeg je izašao muškarac i počeo da viče na albanskom. Nakon što su krenuli da beže ka devojčinoj kući, nepoznati muškarac je došao do kuće i počeo da udara u vrata i prozore.
Potom je mladić telefonom pozvao svog oca.

“Kolima sam stigao pošto sam bio u blizini i zatekao sam ga i pričao sam sa njim. Pitao sam ga –“Ko si ti?”, a on mi je rekao “Ja sam iz Krajmanovca”. To je u Drenici. Kad sam ga pitao – “Zašto si ih napao?”, on mi je rekao da je mislio da je tu njegova žena, onda se udaljio a ja sam otišao da vidim kako su deca”, kazao je otac mladića koji je “zbog bezbednosti” insistirao da identitet ne bude objavljen.


PROČITAJTE JOŠ:

Slike iz srpske prapostojbine: Srba skoro da nema, ali ima ''Srpske liste'' - KM NovineSelo Staro Gracko na Kosovu i Metohiji, poznato je po tome što su teroristi "OVK" u jednom danu, 23. jula 1999., ubili 14 srpskih žeteoca na povratku sa svojih njiva. Masakr neko još i pomene s vremena na vreme ali samo selo i njegove žitelje tek o parastosu.




Otac devojke, Rastimir Dabić, kaže da je u vreme napada išao po suprugu sa posla, te da je o svemu obavešten kada se vratio kući. Slučaj je prijavljen takozvanoj "Kosovskoj policiji" u Lipljanu, ali do objavljivanja ove vesti pripadnici policije nisu došli da izvrše uviđaj.

“Ovo je mnogo loše, ne valja. Ne znam šta da kažem. Ja sam pošao po suprugu koja je bila na poslu u Gušterici i u međuvremenu se to desilo. Od policije ne očekujem ništa, samo da naprave izveštaj, da uzmu izjavu i ništa drugo”, kazao je Rastimir Dabić.

Gordana Dabić kaže za RTV KIM da je veoma uznemirena zbog napada na ćerku. “Ne može muž da dođe da po mene sa posla. Ja radim u Domu zdravlja u Donjoj Gušterici. To je bilo za petnaest minuta. Deca su doživela stres. Deca su baš uplašena. Neće smeti suprug da dođe po mene kada radim drugu smenu. Kako da dođe sutra da me uzme, kako da ih ostavi same? To nas plaši. Mi nemamo slobodu”, kazala je Gordana.

S.D. i V. T su učenici srednje škole i čine malobrojnu srpsku omladinu u Starom Gracku. Poslednjih godina je veliki broj njihovih vršnjaka napustio selo.

U Strom Gracku kod Lipljana, koje je poznato po jednom od najtežih zločina nad Srbima kada su jula 1999. godine šiptarski teroristi brutalno masakrirali 14-toro žetelaca, danas u 30 kuća živi stotinak Srba.

Pro-separatistička RTV KIM (Kosovski informativni medij) koja funkcioniše zahvaljujući novcu američke vlade, nije uspela da stupi u kontakt sa nadležnima u Policijskoj stanici u Lipljanu.

* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2022 ::    Hvala na interesovanju



Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Starom Gracku uznemiravani srpska devojka i mladić

Izvor: RTS, 14.Feb.2022

Dvoje maloletnih Srba uznemiravano je večeras u Starom Gracku kod Lipljana, a osoba albanske nacionalnosti, koja ih je uznemiravala, navodno je tražila svoju suprugu. Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da se dogodio novi etnički motivisani napad, što je unelo ogroman strah i uznemirenost...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.