U Kuršumliji novi protesti i nova trasa za šetnju

Izvor: JužneVesti.com, 13.Feb.2019, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kuršumliji novi protesti i nova trasa za šetnju

Protesti protiv lokalne vlasti i režima Aleksandra Vučića koji su zakazani za sutra od 18 sati u centru grada u Kuršumliji, po prvi put će imati i novu trasu za šetnju nezadovoljnih učesnika skupa. Kuršumličani će umesto kao do sada šetnjom glavnom ulicom, sedmo okupljanje obeležiti šetnjom do magistralnog puta Niš – Priština.

Kako kažu organizatori iz Pokreta mladih Kuršumlije, oni su se odlučili na ovaj potez nakon što su istekli svi rokovi koje su dali nadležnim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << institucijama, a kako im se niko nije obratio, kažu da je ovo prvi korak ka potpunoj radikalizaciji potesta i početka blokade saobraćajnica.

Mi smo pokušali da rešimo problem mirnim putem, ali nas očigldno ova vlast ne uzima za ozbiljno. Zato ćemo od sutra i svaki naredni put ići korak dalje, a krajnji rezultat će biti totalna blokada saobraćaja - kažu organizatori.

Oni podsećaju da su ranije uputili pismo predsedniku Srbije Vučiću u kome se traži njegova ostavka, kao i raspuštanje lokalne vlasti i uvođenje privremene uprave u Kuršumliji, koju će činiti časni, školovani i pošteni ljudi koji se u predhodnih 10-etak godina nisu „ukaljali“ baveći se politikom.

Njihov zadatak bi bio da urgentno zaustave propadanje Kuršumlije ali i stvore pozitivnu klimu za fer i poštne izbore, pa neka narod bira ali pod jednakim uslovima za sve na političkoj sceni - kažu organizatori protesta.

Oni još jednom pozivaju zaplašene građane ove opštine da izađu na ulice i da se suprostave kako tvrde "ovoj diktatorskoj vlasti, čiji je jedini interes zapošljavanje na grbači naroda članova porodice i stranke, a koji su u predhodnim godinama uništila Kuršumliju i čitav kraj".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.