Tončev: Pronevera novca otkrivena u stranci, radnik nevešto vežbao moj potpis

Izvor: JužneVesti.com, 19.Nov.2019, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tončev: Pronevera novca otkrivena u stranci, radnik nevešto vežbao moj potpis

Nakon hapšenja administrativnog radnika SPS-a u Surdulici koji je proneverio više od 4 miliona dinara iz stranke, oglasio se i Novica Tončev predsednik Opštinskog odbora surduličkih socijalista, rekavši da je reč o legalnom novcu koji je odbor SPS-a u Surdulici zaradio izdavanjem u zakup svog poslovnog prostora mobilnim operaterima za postavljanje antena. On dodaje da će SPS pravno tražiti naknadu štete do zadnjeg dinara.

Prema rečima Tončeva, sve transakcije obavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su ekspresno u danima kada stranački računi nisu bili u blokadi i niko u odboru nije znao da su zakupci platili troškove zakupa, sve dok iz Glavnog odbora nisu dobili nalog da plate poreske obaveze.

Imamo finansijsku službu u Beogradu koja brine o stranačkoj blagajni i verovao sam da se novac od zakupa sliva na centralni račun stranke. Ništa mi nije bilo sumnjivo, sve dok nisam video falsifikovane fakture za robu i usluge koje nikada nismo dobili i izveštaje banke na kojima su evidintirane transakcije. Iznenadio sam se kada smo u fioci radnog stola zaposlenog pronašli ceo blok od stotinu blanko naloga za prenos na kojima je nevešto uvežbavan moj potpis - kaže Tončev.

On dodaje da je pronevera otkrivena u stranci sredinom prošle godine, nakon čega je obavešten lider SPS-a Ivica Dačić i formirana tročlana komisija da utvrdi način zloupotrebe i visinu štete. Službenik je, kako kaže, tada otpušten, a krivična prijava u ime stranke predata novembra prošle godine Tužilaštvu u Nišu.

Tončev je, kako kaže, razgovarao sa bivšim radnikom koji mu je rekao da nema nameru da novac vrati SPS-u, da je sve potrošeno i da će angažovati advokata.

Pored 51-godišnjeg administrativnog radnika koji je plaćao fiktivne račune za navodno isporučeni reklamni materijal i usluge štampanja i snimanja video-materijala, što je stranku koštalo 4,4 miliona dinara, uhapšeni su i vlasnici firmi koji su učestvovali u proneveri i koji se terete za pranje novca.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.