Izvor: JUGpress.com, 05.Jul.2022, 22:53

Tomanović: Bilo odlučeno o likvidaciji Milenkovića

BEOGRAD

Advokat Zdenko Tomanović, pravni zastupnik inspektora Slobodana Milenkovića, saopštio je večeras da su posedovali informaciju da je na najvišem bezbednosnom nivou bila doneta odluka o Milenkovićevoj likvidaciji i da je za tu informaciju postojao izvor, zbog čega su tužilaštvo i policija morali to da provere, ali ta obrada nikad nije završena.

“Zvanično je predat pisani izveštaj o pribavljenoj informaciji o tome da su ugroženi životi Milenkovića i još >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << nekih radnika IV odeljenja, pre svega mislim na Mitića. Sadržaj te informacije, za koje ni tužilaštvo i policija nisu smatrali da treba da se bave, a posebno naglašavam tužilaštvo, je toliko zabrinjavajuća”, rekao je Tomanović u emisiji Pregled dana na televiziji Nova S.

Tomanović je naveo da su Milenkovićevu likvidaciju spremale bezbednosne službe, sa namerom da ga predstave kao mafijaško ubistvo, a prva faza u realizaciji te odluke bila je kriminalizacija Milenkovića, koja je u toku.

“Pogledajte ovu kampanu koja se sada vodi u propagandnim glasilima vladajućih struktura i bezbednosnih službi”, predočio je Tomanović.

Tomanović je konstatovao da se protiv Milenkovića i IV odeljenja MUP duže vreme vodi kampanja.

“Kada ni tužilaštvo, ni policija nisu videli povod da reaguju na tvrdnju da je Milenković narko diler, on je ponovo, kažem ponovo jer je to već jednom uradio, podneo zahtev nadležnima da se javno obrati i demantuje neistine, ali i da iznese istine“, kazao je Tomanović.

Prema njegovim rečima, Milenković želi da javnost upozna “da Jovanjica nije podmetnuta, niti je proizvod nezakonitog rada policajaca koji se bore protiv droge, već je plod zajedničkog delovanja pojedinaca i pojedinih struktura iz civilnih i vojnih bezbednosnih službi, koji su ušli duboko u zonu kriminala”.

Tomanović se osvrnuo i na odluku Višeg javnog tužilaštva koje je Milenkovića pozvalo na razgovor “o svemu, osim o Jovanjici”, odnosno o javnim navodima bivših pripadnika policije.

“Mene zabrinjava taj kriterijum vrednovanja, to na osnovu čega tužilaštvo procenjuje kada treba formirati predmet na osnovu javnih glasina i pozvati ljude, a kada ne”, istakao je Tomanović.

“Kada brojni kredibilni ljudi od integriteta iznose javno tvrdnje o brojnim kriminalnim radnjama, tužilaštvo ne vidi svoju nadležnost niti poziva bilo koga, ali se sada Milenković poziva povodom navoda bivših pripadnika MUP”, naveo je Tomanović, dodajući da ta selektivnost zabrinjava.

“Kada čujete tako nešto, to se prepoznaje kao javna poruka lojalnosti grupi koja je, navodno, na pravoj strani, u odnosu na grupu koja nije na pravoj strani”, rekao je Tomanović i ukazao da Milenković “po merama jedne grupe nije na pravoj strani, jer se usudio da otkrije Jovanjicu i umešanost vojnih i bezbednosnih službi”.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.