Sve više obolelih na lečenju - Leskovačka bolnica ponovo u kovid sistemu, pacijenti uglavnom nevakcinisani

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Sep.2021, 10:33

Sve više obolelih na lečenju - Leskovačka bolnica ponovo u kovid sistemu, pacijenti uglavnom nevakcinisani

Poslednjih šest dana procenat pozitivnih u odnosu na testirane u Jablaničkom okrugu je između 21 i 29 odsto, što je slično statistici iz aprila.

Direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević,

kaže za RTS da je od danas ta zdravstvena ustanova ponovo ušla u kovid sistem, dodajući da je 70 postelja spremno za prijem pacijenata.

Kako navodi, u prethodnom periodu pacijente sa težom kliničkom slikom prevoženi su u >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Kruševac, ali su tamo svi kapaciteti popunjeni.

"Infektivno odeljenje već je otvoreno za kovid pacijente kao i zgrada službe fizikalne medicine, a za prijem obolelih spremno je i grudno odeljenje", navodi Dimitrijević.

Ukazuje da je starosna struktura pacijenata od 25 pa do preko 85 godina. "Teži slučajevi su uglavnom kod nevakcinsanih. Oni zahtevaju kiseoničku potporu a neki od njih i intenzivnu negu", dodaje Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, u Opštoj bolnici Leskovac vakcinisano je preko 90 odsto zaposlenih, a određeni broj zbog bolesti ne mogu da prime vakcinu ili su nedavno preležali kovid, dok je njih pet odsto odbilo da se imunizuje.

"Takvi zaposleni radiće samo administrativne i druge poslove, neće biti u kontaktu sa pacijentima", naglašava Dimitrijević.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leskovačka bolnica od danas opet u kovid sistemu, popunjeni kapaciteti u Kruševcu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Sep.2021

Dva i po meseca nakon što se vratila u ustaljeni režim rada, Opšta bolnica u Leskovcu ponovo je uvedena u kovid sistem, potvrdio je za Južne vesti direktor te ustanove Nebojša Dimitrijević. Kaže da je razlog za to što su popunjeni kapaciteti u kruševačkoj kovid bolnici, gde su se u prethodnom...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.