Sulejmani prisustvovao odsecanju glava Srbima u BiH, tvrde Novosti u jeku kampanje za opravdanje njegovog ubistva

Izvor: KMnovine.com, 15.Jan.2020, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sulejmani prisustvovao odsecanju glava Srbima u BiH, tvrde ''Novosti'' u jeku kampanje za opravdanje njegovog ubistva

Iranska nacionalna garda prva inostrana paravojna formacija koja je došla da učestvuje u ratu 90-tih godina prošlog veka u BiH, tvrde "Večernje novosti" u jeku svetske kampanje opravdanja ubistva generala Sulejmanija.


   

   



Čan Predsedništva BiH Šefik Džaferović se za vreme građanskog rata u BiH, kao načelnik Centra za bezbednost Zenice, susreo sa nedavno ubijenim iranskim generalom >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Kasemom Sulejmanijem, podaci su do kojih tvrde da su došle "Novosti" i to iz "diplomatskih" ali anonimnih izvora u Sarajevu.

- Džaferović, koji je poznat po tome što je za vreme rata izdavao i bosanska dokumenta pripadnicima zloglasnog odreda "El mudžahedin", susreo se i bio je u koordinaciji sa iranskim generalom Sulejmanijem gde god je trebalo da učestvuju pripadnici Iranske nacionalne garde u napadima i zločinima na Srbe i srpske položaje - ističu "Novosti" pozivajući se na svoj anonimni izvor.

Prema informacijama izvora "Novosti", Sulejmani, vođa elitnog odreda "Kuds" Iranske nacionalne garde, jedan od najmoćnijih ljudi Bliskog istoka koji je ubijen nedavno u vazdušnom napadu SAD u Iraku, učestvovao je i lično u građanskom ratu u BiH 1993. i 1994. godine (kada se i susreo sa Džaferovićem), a već u maju 1992. godine u takozvanoj Armiji BiH imao je dvadeset specijalaca iranske vojske, koji su atakovali na srpske položaje.
Boravak u BiH Sulejmani je obrazlagao svojom poznatom izrekom "Gde god je muslimanima potrebna pomoć, ja sam tu".

Iranska nacionalna garda je, zahvaljujući generalu Sulejmaniju, bila prva inostrana paravojna formacija koja je početkom 1992. godine dospela u BiH i narednih ratnih godina činila najmonstruoznije zločine nad Srbima, piše ovaj list.

- Sulejmani je bio prisutan u BiH i kada su mudžahedini likvidirali Srbe odsecajući im glave sa čim je Džaferović bio upoznat ali nije preduzeo ni jedan korak da se počinioci tog gnusnog zločina privedu pravdi - ističu "izvori" ovog lista.

Za vreme rata Sulejmani je u BiH, kako tvrde "diplomatski izvori" za "Novosti", došao kao i ostali pripadnici Iranske nacionalne garde, preko luke Ploče, a bili su stacionirani u Kaknju, Visokom, Igmanu, Travniku, Zenici i Fojnici.

Pisanje lista "Novosti" dovodi mnogo toga u pitanje a sporan je i autoritet redakcija koja je pisanje ovog lista svela na tabloidno i neprovereno "izveštavanje" koje je sve češće veoma sumnjivo i očigledno naručeno u svrhu režimske propagande. Nije potrebno navoditi još jednu žalosnu činjenicu da se Srbijom upravlja iz jednog centra a to nije Vlada Srbije već američka ambasada.

Sam čin ubistva Sulejmanija, koji je odobrila američka vlada iz Vašingtona, izazvao je ogromnu buru nezadovoljstva u svetu. Opravdano jer otvoreno planiranje i izvođenje ubistva visokog držanog zvaničnika i funkcionera bilo koje zemlje, zato što se njenoj Vladi tako hoće, zločin je međunarodnog karaktera i vodi svet u opšti rat. Ovo se potvrdilo već nekoliko dana kasnije kada su u više navrata napadnute američke baze i ubijeno više američkih vojnika. Napade su izveli nezadovoljni Iračani koji su otvoreno ogorčeni na američku Vladu. Pre svega jer je Sulejmani najviše uspeha pokazao u satiranju islamskih terorista i to upravo onih za koje se tvrdi u ovom tekstu da ih je u Bosni vodio a koje, takođe više puta potvrđeno, direktno finansira i pomaže u oružju i opremi upravo zvanični Vašington. Sve skupa nema smisla osim kada se za tačku preseka uzme činjenica da je onaj koji je na terenu gotovo zbrisao američke podanike - ubijen od strane američke Vlade  zbog čega je u svetu dodatno ugrožen njihov "ugled". Zbog toga Amerika sada masovno pokušava da opravda ubistvo zvaničnika druge države, što istinitost ovakvih tekstova, zasnovanih na "diplomatskim" ali neimenovanim izvorima, poprilično dovodi u pitanje.

Ne može se ni isključiti ni Sulejmanijeva umešanost i učešće u ratu u Bosni ali se, makar u ovom trenutku, na prvo mesto mora postaviti činjenica da je Amerika ostala svetski agresor broj 1., da je u Srbiji glavni kormilar rastakanje države i komadanja srpske teritorije, da je predvodila, podržavala i dan danas podržava genocid protiv Srba i da sve što se čini pod njenim pokroviteljstvom predtsvlja nemilitantnu ali razornu neprijateljsku silu u Srbiji. U bilo kom smislu podržati politiku zvaničnog Vašingtona u Srbiji predstavlja saučesništvo u mnogim zločinima.




PROČITAJTE JOŠ:Američki novinar: Ne verujte nevladinim organizacijama koje finansira Vašington - KM NovineVašingtonski novinar Vilijam Blum kaže da američka vlada finansira nevladine organizacije po celom svetu i da treba biti sumnjičav prema svakoj NVO koju finansiraju Sjedinjene Američke Države Blum je za današnju Politiku rekao da je teško pronaći ijednu državu na svetu gde američka NVO nije aktivna jer, kako kaže, oni uvek traže mesta gde mogu destabilizivoti vlade ili podržati njihove opozicije.




PROČITAJTE JOŠ:Džordž Semjueli: Ukoliko Srbija želi da bude prijatelj sa Amerikom, moraće da se odrekne svih nacionalnih interesa i da prihvati njihov diktat - KM NovineDžordž Semjueli: Ukoliko Srbija želi da bude prijatelj sa Amerikom, moraće da se odrekne svih nacionalnih interesa i da prihvati njihov diktat „Problem je što su Srbi od početka pogrešno shvatili ciljeve Zapada uopšte, kao i Sjedinjenih Država posebno. Srbi su, nažalost, živeli u prošlosti.



PROČITAJTE JOŠ:Američka vojna konsultantska firma odgovorna za Oluju i takozvanu OVK sada ''radi'' u Ukrajini - KM NovineNeposredno pre nego što je postao deo L-3, MPRI je obučavao pripadnike Oslobodilačke vojske Kosova, koja je vršila masakre Srba i Albanaca, a komandant američkih snaga tokom kosovske kampanje 1998. nije bio niko drugi do Banc Kredok.



PROČITAJTE JOŠ:Četiri američka vojnika silovala dve devojčice u Kijevu - pa oslobođeni - KM NovineČetiri američka vojnika u Kijevu silovali su dve devojčice od 12 i 13 godina pa oslobođeni zbog diplomatskog imuniteta. Policija je uspela da locira i zadrži u jednom od restorana svu četvoricu, ali su morali da ih puste pošto američki vojnici uživaju diplomatski imunitet - onakav kakav imaju i u Srbiji.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Šefik znao da Srbima seku glave: Saznanja o kontaktima Džaferovića sa Sulejmanijem za vreme rata u BiH ogolela njegovu ulogu

Izvor: Večernje novosti, 15.Jan.2020

Iranski general dovodio mudžahedine u Zenicu IRANSKI general Kasem Sulejmani boravio je u BiH u više navrata od 1993. do 1995. godine, i to najčešće u širem području Zenice, gde je delovao ozloglašeni odred El mudžahedin, koji se nalazio u zoni odgovornosti Šefika Džaferovića,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.