Stroža kontrola poštovanja mera zbog povećanog broja zaraženih u Kuršumliji

Izvor: JužneVesti.com, 03.Dec.2020, 16:39

Stroža kontrola poštovanja mera zbog povećanog broja zaraženih u Kuršumliji

Striktno poštovanje mera samoizolacije od 14 dana kako za obolele tako i za njihove članove porodica koji nemaju simptome ili nisu testirani i bez obzira da li im je uručeno rešenje o samoizolaciji, nošenje zaštitne maske u zatvorenom ali i na otvorenom prostoru samo su neke od preporuka koje je doneo Štab za vanredne situacije opštine Kuršumlija, a u cilju suzbijanja infekcije virusa korona na svojoj teritoriji. Pojačanu kontrolu pridržavanja tih mera narednih dana vršiće >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nadležne inspekcijske službe i policija.

Iz Štaba apeluju na građane da se striktno pridržavaju preporuka i podsećaju da su najnovijim zakonom predviđene visoke novčane kazne i krivična odgovornost za nepoštovanje obavezne samoizolacije.

Sprovođenje ovih preporuka kontrolisaće nadležne inspekcijske službe, sanitarna i komunalna inspekcija i policija. Naložili smo njihov pojačan rad i kontrolu na terenu. Samoizolacija je efikasna preventivna mera kojom štitimo sebe, svoju porodicu i prijatelje od zaražavanja – kažu u Štabu.

Prema poslednjim rezultatima, u kuršumlijskom Domu zdravlja, od 70 testiranih osoba kod 37 je potvrđeno da su pozitivni na koronu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Kuršumlija: Visoke novčane kazne za nepoštovanje mera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020

Prema poslednjim podacima Doma zdravlja Kuršumlija, od 70 testiranih uzoraka, u toj opštini registrovano je još 37 pozitivnih, a Štab za vanredne situacije ocenio je epidemiološku situaciju ozbiljnom i doneo set preporuka za čije nepoštovanje će biti visoke novčane kazne...Kako je saopšteno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.