Stevan Živković uhapšen jer je sa još četiri saradnika pokušao da „opere“ preko milion i po dinara iz gradskog budžeta

Izvor: juGmedia, 06.Sep.2018, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevan Živković uhapšen jer je sa još četiri saradnika pokušao da „opere“ preko milion i po dinara iz gradskog budžeta

Šef niške Kancelarije za mlade Stevan Živković uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i krivičnog dela pranja novca, te da je budžet grada oštetio za više od milion i po dinara.

Sa njim su, zbog sumnje da su učinili isto krivično delo, uhapšeni  i Nišlije Danilo Zogović i Dušan Stajić kao odgovorna lica Udruženja „Naisus saund“, dok su vlasnici nišlijksih preduzetničkih radnji „Ti amo“ i „PS Reklame“, Vladimir Vacev i Pavle Stoimenov“, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pritvoreni na 48 sati zbog pomaganju u ovom krivičnom deli, kao i u pranju novca.

Naime, kako se navodi u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Živković Stevan je kao član komisije za sufinansiranje festivala „Naisus fest 2018“,  na osnovu prethodnog dogovora sa Zogovićem i Stajićem, izdejstvovao da se ova manifestacija dodeli Udruženju „Naisus saund“, a onda preko lažnih faktura sa lažno prikazanim troškovima novac iz gradskog budžeta prebacio na račun firmi Vaceva i Stoimenova.

Ponuda za organizaciju festivala Udruženja „Naisus saund“ yszasnivala na lažnim fakturama sa neistinito prikazanim troškovima festivala, da bi nakon prebacivanja sredstava sa računa grada Niša na račun Udruženja „Naisus saund“, u ukupnom iznosu od 1.852.830 dinara, a u cilju izvlačenja novca i njegovog prisvajanja izvršili prenos imovine – novca sa znanjem da ista potiče od kriminalne delatnosti, tako što su nabavili lažne fakture preduzetničkih radnji „PS reklame“ iz Niša, na čiji račun je uplaćen iznos od 410.000 dinara i „Ti amo“ iz Niša, na čiji račun je uplaćen iznos od 154.000 dinara, koji novac je podignut od strane vlasnika navedenih preduzetničkih radnji i predat na ruke osumnjičenima, dok su preostala novčana sredstva i to u iznosu od 1.200.000,00 dinara preneli na račun privrednog subjekta „Kameleon“, a iznos od 88.230,00 dinara na račun Privrednog subjekta „Ekspert plan“ iz Niša“, navodi se u saopštenju rukovodioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Ivana Simonovića .

Prema navedenim licima određeno je zadržavanje u trajanju do 48 sati, a oni su uhapšeni nakon višemesečnog operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije i Bezbedonosno informativne agencije, a u saradnji sa UKP Odeljenje za borbu protiv korupcije u Nišu.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.