Uhapšen šef Kancelarije za mlade u Nišu

Izvor: RTS, 06.Sep.2018, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen šef Kancelarije za mlade u Nišu

Šef Kancelarije za mlade u Nišu Stevan Živković uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca. Uhapšene su još četiri osobe.
Pored Živkovića, uhapšeni su Danilo Zogović i Dušan Stajić iz Niša, kao odgovorna lica Udruženja "Naisus saund".

Uhapšeni su i Vladimir Vacev, vlasnik preduzetničke radnje "Ti amo", i Pavle Stoimenov >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Niša, vlasnik preduzetničke radnje "PS reklame".
MUP saopštava da je Stevan Živković je u svojstvu člana komisije za sufinansiranje festivala "Naisus fest 2018", na osnovu prethodnog dogovora sa Zogovićem i Stajićem, izdejstvovao da se ova manifestacija dodeli Udruženju "Naisus saund".
Pritom se, navodi MUP, ponuda za organizaciju festivala Udruženja "Naisus saund" zasnivala na lažnim fakturama sa neistinito prikazanim troškovima festivala.
Sa računa Grada Niša na račun Udruženja "Naisus saund" prebačena su sredstva u ukupnom iznosu od 1.852.830 dinara.
Lažne fakture nabavljene su od preduzetničkih radnji "PS reklame" iz Niša, na čiji račun je uplaćen iznos od 410.000 dinara i "Ti amo" iz Niša, na čiji račun je uplaćen iznos od 154.000 dinara.
Vlasnici navedenih preduzetničkih radnji podigli su novac i predali ga na ruke osumnjičenima.
Preostala novčana sredstva u iznosu od 1.200.000 dinara su preneli na račun privrednog subjekta "Kameleon", a iznos od 88.230 dinara na račun privrednog subjekta "Ekspert plan" iz Niša.
Navedenim licima određeno je zadržavanje u trajanju do 48 sati.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stevan Živković uhapšen jer je sa još četiri saradnika pokušao da „opere“ preko milion i po dinara iz gradskog budžeta

Izvor: juGmedia, 06.Sep.2018

Šef niške Kancelarije za mlade Stevan Živković uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i krivičnog dela pranja novca, te da je budžet grada oštetio za više od milion i po dinara...Sa njim su, zbog sumnje da su učinili isto krivično delo, uhapšeni  i Nišlije Danilo Zogović...

Nastavak na juGmedia...

Uhapšen šef kancelarije za mlade zbog sumnje na zloupotrebu položaja i pranje novca

Izvor: Blic, 06.Sep.2018

Nakon višemesečnog operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije i BIA, a u saradnji sa UKP Odeljenje za borbu protiv korupcije u Nišu, uhapšeni su Stevan Živković iz Niša, šef Kancelarije za mlade Grada Niša, zbog krivičnog dela zloupotreba...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.