Među uhapšenima u Nišu i Stevan Živković

Izvor: B92, 06.Sep.2018, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Među uhapšenima u Nišu i Stevan Živković

Jedan od uhapšenih zbog sumnje da je učestvovao u pranju novca i zloupotrebi službenog položaja u Nišu je i bivši kik-bokser Stevan Živković.

Kako navode Južne vesti, on je uhapšen zbog sumnji da je kao šef niške Kancelarije za mlade lažirao fakture oko “Naisus festa 2018“.

Dodaje se i da je on ranije bio šef omladine SNS u Nišu, kao i da su sa njim uhapšeni Danilo Zogović, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dušan Stajić, Vladimir Vacev i Pavle Stoimenov.

Grupa se sumnjiči da je oprala 1,8 miliona dinara.

Prema detaljima istrage, Živković je bio član Komisije za sufinansiranje muzičkog festivala “Naisus fest 2018”, izdejstvovao je da se ova manifestacija dodeli Udruženju “Naisus saund” na osnovu prethodnog dogovora sa Zogovićem i Stajićem.

Ponuda ovog udruženja zasnivala se, kako piše u saopštenju, na lažnim fakturama sa neistinito prikazanim troškovima festivala, a zatim su svi zajednički preko različitih računa izvukli oko 1,8 miliona dinara Nišlija, koje je Grad uplatio “Naisus saundu”.

Da bi izvukli novac i prisvojili ga preneli su imovinu – novac sa znanjem da potiče od kriminalne delatnosti, tako što su nabavili lažne fakture preduzetničkih radnji PS reklame iz Niša, na čiji račun je uplaćen iznos od 410.000,00 dinara i Ti amo iz Niša, na čiji račun je uplaćen iznos od 154.000,00 dinara. Taj novac su podigli vlasnici navedenih preduzetničkih radnji i predali na ruke osumnjičenima - navode doslovce iz Tužilaštva.

Ostatak novca u iznosu od 1,2 miliona dinara preneli su na račun firme Kameleon, dodaju iz tužilaštva, a oko 88.000 dinara na račun Ekspert plana iz Niša.

Svima je određen pritvor do 48 sati.

Podsetimo, Živkovića su naprednjaci izabrali za direktora Kancelarije aprila 2016. Vodio je omladinu naprednjaka u Nišu, bio je i član Saveta za mlade Skupštine grada Niša, ali i sportista godine Niša 2012. godine.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšen Živković – bivši šampion Evrope u kik-boksu

Izvor: B92, 06.Sep.2018

Stevan Živković, nekadašnji šampion Evrope u kik-boksu, uhapšen je u zbog sumnje da je učestvovao u pranju novca i zloupotrebi službenog položaja u Nišu...Živković je 2015. godine postao šampion Evrope u kategoriji do 78 kilograma, pošto je u finalu pobedio Španca Anhela Valdiviesa...Srpskom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.