Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Maj.2018, 11:45 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Stari recepti juga Srbije: Pečeno pile sa mladim krompirićima na masti
Danas pripremamo pečeno pile na masti sa mladim krompirićima, idalno jelo za subotu, koje će zadovoljiti ukuse cele porodice.
Potrebno je:
Veće pile: oko 2 kg
mladi krompirići 1 kg
so
bosiljak
biber
ljuta paprika
svinjska mast (ko ne voli, može i ulje)
Priprema:
Pile operete i osušite.
Dobro utrljajte začine u piletinu i ostavite kratko da >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << odstoji.
Krompiriće ogulite, operite, a zatim ga začinite sa biberom alevom paprikom, posolite i namažite mašću.
Dublju tepsiju namastite, pa stavite pripremljen krompir i preko njega celo pile, i tepsiju dobro prekrite folijom ili stavite sve u pekač.
Pripremljenu piletinu sa krompirom stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni i pecite oko sat-sat i po vremena.
Nakon sat vremena otkrite pile i pecite još pola sata da se dobija lepa zlatna korica, zatim okrenite pile i pecite još 15 miuta.
Pečeno pile sa krompirom poslužite toplo sa srpskom (paradajz, krastavac, luk) zaljućenom salatom.
Prijatno!
Nastavak na JuznaSrbija.info...