Stari recepti juga Srbije: Pečeno pile sa mladim krompirićima na masti

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Maj.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari recepti juga Srbije: Pečeno pile sa mladim krompirićima na masti

Danas pripremamo pečeno pile na masti sa mladim krompirićima, idalno jelo za subotu, koje će zadovoljiti ukuse cele porodice.

Potrebno je:

Veće pile: oko 2 kg

mladi krompirići 1 kg

so

bosiljak

biber

ljuta paprika

svinjska mast (ko ne voli, može i ulje)

Priprema:

Pile operete i osušite.

Dobro utrljajte začine u piletinu i ostavite kratko da >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << odstoji.

Krompiriće ogulite, operite, a zatim ga začinite sa biberom alevom paprikom, posolite i namažite mašću.

Dublju tepsiju namastite, pa stavite pripremljen krompir i preko njega celo pile, i tepsiju dobro prekrite folijom ili stavite sve u pekač.

Pripremljenu piletinu sa krompirom stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni i pecite oko sat-sat i po vremena.

Nakon sat vremena otkrite pile i pecite još pola sata da se dobija lepa zlatna korica, zatim okrenite pile i pecite još 15 miuta.

Pečeno pile sa krompirom poslužite toplo sa srpskom (paradajz, krastavac, luk) zaljućenom salatom.

Prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.