Stari recepti juga Srbije: Đuveč - tavče od pasulja, paprike i testenine, sa mesom

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Maj.2021, 15:18

Stari recepti juga Srbije: Đuveč - tavče od pasulja, paprike i testenine, sa mesom

Danas pripremamo đuveč-tavče od pasulja, zelene parike i pirinča sa svinjskim suvim mesom, odlično jelo ako vam je ostao pasulj od "juče", pa da ga na izdalan način "prepravite" i dobijete odličan, novi ukus.

Potrebno je:

400 gr pasulja gradištanca

300-400 grama, suvog ili dimljenog svinjskog mesa, može i slanina

dve veze mladog crnog luka

jedna veza mladog belog luka

5-6 zelenih paprika

šoljica >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << prinča, 150 grama testenine

so, mast, ulje

biber jedna kesica

aleva paprika, ljuta paprika

Priprema

Pasulj sa mesom skuvati, pa procediti

Potom sjediniti sa seckanom paprikomi i svežim lukom i obarenim pirinčem i testeninom.

Dodati začine, dobro namastiti, nauljiti i staviti u rernu pod foliju oko 40 minuta na 180 stepeni.

Nakon toga, skloniti foliju i zapeći još pola sata.

Služiti uz kiselo mleko sa mirođijom.

Prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.