Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Mar.2021, 16:16
Stari recepti juga Srbije: "Carska rebra" sa kupusom
Danas pripremamo kulinarski specijalitet, carska rebra sa kupusom. Kupus može biti sveži i kiseli, s tim da je onda način pripema malo drugačiji.
Potrebno je :
3 kg svežeg ili kiselog kupusa
1kg carskih dimljenih rebara
3 glavice crnog luka,
4 crvene suve paprike,
crni biber u zrnu, glavica belog luka, aleva ljuta paprika
Priprea
Kupus oprati u dve vode, odbaciti spoljašnje listove >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i svaku glavicu preseći na manje parčiće.
Meso i ostale sastojke iseći na veće komade.
Ako se priprema sa svežim kupusom, meso predhodno obariti.
Povrće sitno iseckati
Slagati u lonac red kupusa, red mesa, red povrća
Naliti sa vodom da ogrezne.
Na kraju poklopiti sa liskom kupusa ilimanjim keramičkim tanjirom.
Kada proključa, temperaturu smanjiti i lagano kuvati (krčkati) poluotvoreno nekoliko sati, najbolje u zemljanom loncu, ako se radi o kiselom kupusu.
Slatki, sveži kupus sa obarenim mesom, kuvati oko sat vrenena, a na kraju zapržiti sa klasičnom zaprškom na crvenoj paprici.
Povremeno nalivati sa vodom.
Prijatno.!
Nastavak na JuznaSrbija.info...