Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Mar.2021, 16:16

Stari recepti juga Srbije: "Carska rebra" sa kupusom

Stari recepti juga Srbije: Carska rebra sa kupusom

Danas pripremamo kulinarski specijalitet, carska rebra sa kupusom. Kupus može biti sveži i kiseli, s tim da je onda način pripema malo drugačiji.

Potrebno je :

3 kg svežeg ili kiselog kupusa

1kg carskih dimljenih rebara

3 glavice crnog luka,

4 crvene suve paprike,

crni biber u zrnu, glavica belog luka, aleva ljuta paprika

Priprea

Kupus oprati u dve vode, odbaciti spoljašnje listove >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i svaku glavicu preseći na manje parčiće.

Meso i ostale sastojke iseći na veće komade.

Ako se priprema sa svežim kupusom, meso predhodno obariti.

Povrće sitno iseckati

Slagati u lonac red kupusa, red mesa, red povrća

Naliti sa vodom da ogrezne.

Na kraju poklopiti sa liskom kupusa ilimanjim keramičkim tanjirom.

Kada proključa, temperaturu smanjiti i lagano kuvati (krčkati) poluotvoreno nekoliko sati, najbolje u zemljanom loncu, ako se radi o kiselom kupusu.

Slatki, sveži kupus sa obarenim mesom, kuvati oko sat vrenena, a na kraju zapržiti sa klasičnom zaprškom na crvenoj paprici.

Povremeno nalivati sa vodom.

Prijatno.!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.