Stanje u socijali teško, ali socijalna davanja nisu smanjena

Izvor: juGmedia, 21.Mar.2015, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanje u socijali teško, ali socijalna davanja nisu smanjena

NIŠ – Ministar rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin istakao je danas da uprkos zatečenom teškom ekonomskom stanju i štednji na svim poljima aktuelna vlast nije smanjila izdatke za tuđu negu i pomoć, za dečije dodatke i ostala socijalna davanja.

Prema Vulinović rečima Srbija bi danas bila bolje mesto za život da je ranije počela da radi i da štedi.

„Da je naša bratska Grčka pre sedam godina kada je počela kriza imala na čelu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << svoje Vlade jednog Aleksandra Vučića, ne bi bila u ovako teškoj situaciji kao što je danas, jer bi na vreme razumela šta znači štednja i šta znači rad“, naglasio je on.

Vulin je istakao da je skoro prekasno počela da se vraća samoj sebi.

„Da nismo počeli da radimo ovo što radi Vučićeva vlada mi ne bi imali para da isplatimo ni plate ni penzije, prodali bi sve što imamo, i ostavili bi jad i bedu budućim generacijama“, kazao je Vulin.

Vulin je bio jedan od govornika na Izbornoj konferenciji Gradskog odbora Pokreta socijalista Niša koja je danas održana u Narodnom pozorištu.

Pored Vulina konferenciji konferenciji su govoril i Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Srpske napred strane Nebojša Stefanović, Georgios Ververis iz grčke partije Siriza i novoizabrani predsednik GO Pokreta socijalista u Nišu Rade Rajković.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.