Srbija uvodi pametna brojila za struju: Nova era u energetici - šta to znači za potrošače..

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Mar.2024, 18:15

Srbija uvodi "pametna" brojila za struju: Nova era u energetici - šta to znači za potrošače..

"ELEKTRODISTRIBUCIJA SRBIJE" najavljuje ambiciozan plan zamene oko tri miliona starih brojila pametnim do 2030. godine, čime će se otvoriti nova era u energetici zemlje.
Ova inicijativa ima za cilj da unapredi efikasnost, smanji gubitke i omogući preciznije praćenje potrošnje električne energije.
Stručnjak za energetiku, Željko Marković, ističe da će nova pametna brojila doneti revoluciju u načinu na koji građani upravljaju svojom potrošnjom. Sa detaljnim uvidom u potrošnju koji omogućavaju ova brojila, građani će moći da prate svoju potrošnju u realnom vremenu, čime će imati veću kontrolu nad svojim računima za struju.
Pored toga, inženjer elektrotehnike Jovan Vujasinović...

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Srbija menja stara brojila pametnim: KAKO ĆE SE TO ODRAZITI NA RAČUNE ZA STRUJU?

Izvor: TimockeVesti.net, 19.Mar.2024, 06:02

U naporima da modernizuje svoju energetsku infrastrukturu, Elektrodistribucija Srbije donela je ambiciozan plan zamene oko tri miliona starih brojila pametnim do 2030. godine. Ovo preduzeće, koje je ključno za distribuciju električne energije širom Srbije, prepoznalo je značaj ovog koraka u smislu...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.