Srbija menja stara brojila pametnim: KAKO ĆE SE TO ODRAZITI NA RAČUNE ZA STRUJU?

Izvor: TimockeVesti.net, 19.Mar.2024, 06:02

Srbija menja stara brojila pametnim: KAKO ĆE SE TO ODRAZITI NA RAČUNE ZA STRUJU?

U naporima da modernizuje svoju energetsku infrastrukturu, Elektrodistribucija Srbije donela je ambiciozan plan zamene oko tri miliona starih brojila pametnim do 2030. godine. Ovo preduzeće, koje je ključno za distribuciju električne energije širom Srbije, prepoznalo je značaj ovog koraka u smislu smanjenja gubitaka i pružanja preciznijih uvida u potrošnju električne energije.
Prema rečima stručnjaka za energetiku Željka Markovića, zamena starih brojila pametnim će biti od vitalnog značaja za energetski sektor zemlje. Marković naglašava da će se ovim korakom smanjiti gubici, kako tehnički, tako i oni koji proističu iz krađe električne energije, a koji će sada biti lakše otkriveni zahvaljujući novim tehnologijama....

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.