Sokobanja i Stara planina imali najviše turista na jugu tokom januara

Izvor: JužneVesti.com, 01.Mar.2021, 09:43

Sokobanja i Stara planina imali najviše turista na jugu tokom januara

Broj turista koji su posetili neke od destinacija u zemlji tokom januara ove godine manji je za oko 40 % u odnosu na isti period 2020. godine, pokazuju podaci Zavoda za statistiku. Na jugu Srbije najposećeniji bili su Sokobanja i Stara planina sa skoro identičnim brojem turista, dok je najmanje ljudi posetilo Vranjsku Banju - svega 44.

Nezavidni rezultati iz prošle godine prelili su se i na ovu - pad broja turista uslovio je i pad broja noćenja, a prema statistici, naročito >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je opao broj stranih turista.

Podaci za januar mesec pokazuju da je najviše turista na jugu zemlje posetilo Sokobanju - 3.388 dolazaka je zabeleženo u ovoj banjskoj destinaciji, što je, prema podacima Zavoda za statistiku, tek jedan turista više od broja koji se odlučio za Staru planinu (3.387).

U Sokobanji su dominirali domaći turisti (3.230) dok je 153 stranaca posetilo ovu destinaciju u kojoj je registrovano 11.076 noćenja tokom ovog meseca.

Slični podaci su i za Staru planinu - od ukupnog broja turista svega 42 su bili stranci (3.228 domaćih), a smeštajni kapaciteti na ovoj planini zabeležili su 14.157 noćenja.

Niš je, prema zvaničnim podacima, posetilo 2.870 turista koji su imali 11.741 noćenja, a među njima je bilo 786 stranaca i 2.084 domaćih turista.

Niška Banja ugostila je tokom januara 510 gostiju sa 4.661 noćenja, a interesantno je da nijedan turista nije bio iz inostranstva.

Stranaca nije bilo ni u Vranjskoj Banji koju je posetilo svega 44 turista, a smeštajni kapaciteti registrovali su tek 497 noćenja.

U Prolom Banji gostovalo je 690 turista (133 stranaca) koji su imali ukupno 2.188 noćenja, pokazuju podaci Zavoda.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.