Izvor: JUGpress.com, 01.Mar.2021, 16:58

Skoro u potpunosti popunjeni kapaciteti dve kovid bolnice u Vranju

VRANJE

Najveći broj obolelih u Pčinjskom okrugu i dalje ima Vranje. Od 241 uzorka 83 su pozitivna na korona virus.

Gradski štab za vanredne situacije je saopštio da su iz Vranja novoinficirana 64 građana, Vladičinog Hana 11 osoba, Preševa šest i Surdulice dva.

Prema poslednjem preseku nema novih slučajeva zaraze u opštinama Trgovište, Bujanovac i Bosilegrad.

Epidemiološka situacija na teritoriji Pčinjskog okruga je još >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << uvek vanredna. Tokom vikenda došlo je do blagog pada u oboljevanju, kažu epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

S druge strane broj hospitalizovanih i dalje je u porastu. Gotovo su u potpunosti popunjeni kapaciteti dve kovid bolnice Zdravstvenog centra Vranje, gde su hospitalizovana 152 pacijenta. Kod 138 je otkriven  kovid-19. Isto toliko pacijenata  je sa upalom pluća. Na kiseoničkoj potpori je 69 osoba.

Na bolničko lečenje primljeno je 16 pacijenata, dok je otpušteno 15.

U dve kovid bolnice u Vranju za sada ima samo osam slobodnih postelja.

U Kovid ambulanti ATD u Vranju, u nedelju, su obavljena 244 pregleda. Prvih je bilo 126.

Krv je uzorkovana kod 167 pacijenata. Sačinjeno je 109 RTG pluća. Urađeno je 15 PCR i 144 antigenska testa, od kojih su 64 pozitivna na korona virus. Dijagnostikovana je upala pluća kod 17 pacijenata.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.