Izvor: JUGpress.com, 03.Dec.2022, 23:02

Selaković: “Univerzal” ušao u socijalni program

LESKOVAC

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković prokomentarisao je situaciju u preduzeću „Univezal“, rekavši da je informisan da je to preduzeće ušlo u socijalni program saglasnošću zaposlenin.

„Samim tim preduzeće je izašlo iz kruga preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i od tog trenutka Ministarsta za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prešlo u nadležnost Ministarstva privrede. Ali, ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ostaje kao naš zadatak u ovom periodu pred nama je da što je moguće više promovišemo, ne samo ideju, nego i praksu zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Mi u Leskovcu imamo jedan primer preduzeća koje se bavi profesionalnom rehabilitacijom, jedan dovoljan da posluži kao primer drugima, ali i opomena da moramo više da radimo. U Srbiji imamo u 26 gradova i opština svega 62 takva preduzeća i ono što je za nas važno, kada pogledate strukturu zaposlenih osoba sa invaliditetom, tu, na žalost, preovladava grupa onih koji su bez profesionalnih kvalifikacija ili sa najnižim stepenom osnovnog i srednjeg stepena obrazovanja. Tendencije u svetu, ali i u Srbiji su da sve više osoba sa invaliditetom završava visoke i više škole i to je jedan od preduslova da se lakše dođe do posla. Naš zadatak je da u svakoj lokalnoj samoupravi motivišemo što je moguće više privrednika da zapošljavaju osobe sa invaliditetom, “ rekao je Selaković.

3

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.