Izvor: JUGpress.com, 19.Maj.2023, 18:22

Rekonstrucija vodovoda, nove ambulante i vrtići

NIŠ

U Nišu je u ovom trenutku otvoreno više od 15 gradilišta, poručila je gradonačelnica Dragana Sotirovski na konferenciji za medije na kojoj je podnela izveštaj o tome šta je završeno do sada i koji su budući projekti za razvoj grada.

     „JKP „Naisus“ je započelo rekonstrukciju vodovodne mreže u ulici Stojana Novakovića u samom centru grada gde je nedavno završen i mali trg. To je početak najavljenih rekonstukvija vodovodne mreže u  nekoliko gradskih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ulica. Mreža će se raditi u Zetskoj, ulici Majakovskog i Učitelj Tasinoj ulici gde rekonstrukcije instalacija nije bilo od 1934. godine kada je vodovod izgrađen“, kazala  je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

     Radovi na vodosnabdevanju su u toku i na seoskom odručju.

      „Na selu u Gradskoj opštini Pantelej završavamo vodovod u Malči, a zatim je na redu Cerje, a u Gradskoj opštini Palilula rešićemo problem vodosnabdevanja u Berbatovu i Vukmanovu“, kazala je  gradonačelnica.

     Podestila je i da su rekonstruisane i tri seoske ambulante i to u Supovcu, Trupalu i Velepolju.

    Grad ubrzano radi i da liste dece koja čekaju na upis u vrtiće više ne bude.

    „Pre samo nekoliko dana položili smo kamen temeljac za novi vrtić na Panteleju, uskoro će se raditi vrtić u Trupalu u Gradskoj opštini Crveni krst, u Gradskoj opštini Medijana vrtiće ćemo otvoriti u zgradi Mesne kancelarije Božidar Adžija i zgradi Medikoterapije u Čairu, dok u Gradskoj opštini Palilula planiramo jedan vrtić na Ledenoj steni“, rekla je Sotirovski.

     Završeni su radovi i na izgradnji toplovoda u tri ulice u neposrednoj blizini Hitne pomoći.

     „Na taj način smo uspeli da kod, pre svega individualnih domaćinstava, izbegnemo kotlove, ugalj, drva i sve ono što zagađuje životnu sredinu, a gasovod koji je , pripritet Grada Niša i njegove infrastrukture, uskoro dolazi i do  zgrade Univerziteta u Nišu. Po projektu koji radimo zajedno sa Ministarstvom zaštite životne sredine i zgarda Rektorata će se konačno priključiti na gasovod. Inače, ova kotlarnica je bila jedan od najvećih zagađivača u samom centru Grada“, istakla je Sotirovski.

    Prema njenim rečima uskoro će početi i radovi na ugradnji grejanja i rashladnih uređaja u Lutkarskom pozorištu.

   „Danas ćemo objaviti i listu skupština stanara koji su dobili finansijsku pomoć od Grada, ukupno ih je 38 na nivou grada, 14  odbačeno jer su to uglavnom završeni radovi.Najčešće su se skupštine stanara javljale zbog popravke krovova i  mislim da ćemo sa 10 miliona dinara u prvom krugu uspeti da pomognemo  stanarima da dugogodišnje probleme koje imaju reše“, naglasila je Sotirovski. (kraj) VP/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš: Kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Stojana Novakovića

Izvor: JuznaSrbija.info, 20.Maj.2023, 00:39

U toku je kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Stojana Novakovića koja nije obnavljana više od 50 godina. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima obišla je radove koji teku planiranom dinamikom...Postojeća vodovodna mreža i priključne veze u ulici su od azbest-cementa...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.