Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Avg.2020, 14:27
Recepti juga Srbije: Brza riblja čorba
Danas pripremamo ukusnu riblju čorbu u vreme Gospojnskog posta. Ručak gotov za 60 minuta. Kao prilog posna testenina.
Potrebno je:
600 grama fileta rečne ribe
crni luk, 5 glavica
mlvena paprika slatka
tucana ljuta
500 ml paradajz soka
so, biber, beli luk u prahu
Priprema
Sitno iseckati crni luk, staviti da se kuva u 3 litre vode, dodati par kapi ulja.
Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << 15 minuta, dodati mlevenu i tucanu pariku i potom iseckane filete ribe, beli luk i biber.
Posle 15-20 minuta naliti sa paradajz sokom, posoliti, po ukusu staviti kašičicu šećera i pustiti da krčka 15 minuta.
Na kraju posoliti.
Kao prilog, skuvati posne makarone i čorbu služiti prelivenu preko njih.
Prijatno!
Nastavak na JuznaSrbija.info...