Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Avg.2020, 14:27

Recepti juga Srbije: Brza riblja čorba

Recepti juga Srbije: Brza riblja čorba

Danas pripremamo ukusnu riblju čorbu u vreme Gospojnskog posta. Ručak gotov za 60 minuta. Kao prilog posna testenina.

Potrebno je:

600 grama fileta rečne ribe

crni luk, 5 glavica

mlvena paprika slatka

tucana ljuta

500 ml paradajz soka

so, biber, beli luk u prahu

Priprema

Sitno iseckati crni luk, staviti da se kuva u 3 litre vode, dodati par kapi ulja.

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << 15 minuta, dodati mlevenu i tucanu pariku i potom iseckane filete ribe, beli luk i biber.

Posle 15-20 minuta naliti sa paradajz sokom, posoliti, po ukusu staviti kašičicu šećera i pustiti da krčka 15 minuta.

Na kraju posoliti.

Kao prilog, skuvati posne makarone i čorbu služiti prelivenu preko njih.

Prijatno! 

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.