Rebalansom smanjen budžet Prokuplja za 300 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jun.2023, 04:44

Rebalansom smanjen budžet Prokuplja za 300 miliona dinara

Budžet Prokuplja za 2023. godinu smanjen je za oko 300 miliona dinara nakon što su odbornici prokupačke Skupštine usvojili najnoviji rebalans kojim se planirani prihodi i rashodi smanjuju za taj iznos. Novom izmenom budžet je projektovan na 2.277.802.435 dinara, a u tekućoj godini planirani deficit je oko 4%, odnosno 80 miliona dinara i on će biti pokriven prenetim neutrošenim sredstvima iz budžeta od prošle godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Obrazlažući izmenu planiranog budžeta sa početka godine, gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović kaže da su tokom planiranja budžeta opredeljena sredstva za razne konkurse nadležnih ministarstava i da je sada ostavljen novac samo za one projekte koji su prošli po tim konkursima.

Mi smo morali da u budžetu planiramo novac za konkursima na kojima smo učestvovali, negde smo prošli, a negde ne. Zato smo sada rebalansom preraspodili planirana sredstva, budžet smanjili za oko 300 miliona i uskladili ga sa realnim prihodima i potrebama Grada- prokomentarisao je Aranđelović.

Dodaje da će Grad Prokuplje u ovoj godini nastaviti da sprovodi planirane aktivnosti za koje je opredeljen novac i da za sada novca ima, da se radi o realno planiranom budžetu u kome će najveći deo novca ići na infrastrukturu, završetak kapitalnih investicija i započetih projekata.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.