Izvor: JUGpress.com, 02.Dec.2021, 12:50

Ratni vojni veterani iz regiona predlažu: Ulica u Vlasotincu po Novici Kostiću

VLASOTINCE

Mirovna organizacija Centar za nenasilnu akciju (CNA) pokrenula je inicijativu da se deo Ulice 1. oktobra u Vlasotincu preimenuje u Ulicu Novice Kostića, ratnog vojnog invalida i dugogodišnjeg mirovnog aktivistu, preminulog u decembru 2020. godine, saopštio je danas CNA.

Inicijativa je pokrenuta uz podršku porodice Kostić, pisanu saglasnost svih stanovnika Ulice 1. oktobar u kojoj je živeo, boračkih organizacija iz Vlasotinca, predstavnika Skupštine opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Vlasotince, mirovnih aktivista i aktivistkinja i brojnih učesnika ratova na prostoru bivše Jugoslavije iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Tim povodom 8. decembra biće organizovano polaganje cveća na grob Novice Kostića i komemorativni skup.

Novica Kostić je bio jedan od prvih ratnih veterana koji su prepoznali svoju odgovornost i ulogu u izgradnji mira i sa kojim je CNA sarađivao skoro dve decenije.

Bio je učesnik oružanih sukoba 1991. godine u Hrvatskoj, kao rezervista bivše JNA i teško je ranjen 4. novembra 1991. godine u Karlovcu dok je iz zapaljenog tenka spasavao 19-godišnjeg vojnika JNA koji se u njemu nalazio.

Posle ranjavanja, ostao je trajni invalid, bez jedne noge, sa mnogo povreda i trajno narušenog zdravlja.

Bio je predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida u Vlasotincu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.