Pripreme za obeležavanje 100 godina od Topličkog ustanka u Mačkovcu

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Feb.2017, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za obeležavanje 100 godina od Topličkog ustanka u Mačkovcu

Povodom obeležavanja 100 godina od Topličkog ustanka, koji se smatra jedinim ustankom u državama koje su bile okupirane od strane Centralnih sila za vreme Prvog svetskog rata, sve četiri opštine Topličkog okruga uključene su u organizovanje manifestacije.

Kod spomen česme u selu Mačkovac, gde je i probijena prva bugarska patrola, biće položeni venci na spomenik za čiju izgradnju se pobrinula građevinska grupa JPKD „Toplica“. Pored izgradnje spomenika i prostora >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << oko spomenika, JPKD „Toplica“ se bavilo i uređenjem prostora oko spomen česme, postavljene su nove vodovodne cevi, a u toku su radovi na izgradnji nove šahte, kao i uklanjanje korova, trnja i rastinja oko samog mesta.

Na ovom mestu pre 100 godina probijena je bugarska patrola.

Cemtrala proslava biće održana 26. februara u Prokuplju, pod pokroviteljatvom predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.