Pripadnici Kopnene vojske na vežbi  Vek pobednika 1918-2018

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Nov.2018, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnici Kopnene vojske na vežbi Vek pobednika 1918-2018"

Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske i Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije pripremaju se za predstojeću vežbu „Vek pobednika 1918-2018. na Vojnom kompleksu Borovac kraj Bujanovca. Njih je danas obišao komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

Taktička vežba na vojnom kompleksu Borovac, jedna je od deset vežbi koje će biti prikazane 10. novembra 2018. godine, a u čast obeležavanja stogodišnjice pobede Prvog svetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << rata.

Komandant Četvrte brigade Kopnene vojske brigadni general Slobodan Stopa izjavio je da su snage za reagovanje Četvrte brigade Kopnene vojske „u potpunosti obučene i osposobljene za izvršavanje namenskih zadataka u zoni svoje odgovornosti“.

Vežba "Vek pobednika 1918-2018“ održava se u čast obeležavanja stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu i izvodi istovremeno na 10 lokacija po temi „Priprema i upotreba snaga za reagovanje Vojske Srbije“.

Oko 8.000 pripadnika na više od 600 borbenih sistema i 24 vazduhoplova učestvovaće u vežbi i prikazati nivo operativne osposobljenosti Vojske Srbije. Tokom vežbe će, kako je planirano, biti utrošeno 103 tone ubojnih sredstava.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.