Izvor: JUGpress.com, 24.Jul.2020, 17:38

Prijava protiv radnice leskovačkog doma za stare, dolazila na posao i pored kontakta sa zaraženim

LESKOVAC-BEOGRAD

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević naložio je da se pokrene disciplinski postupak i krivična prijava protiv zaposlene u Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu za koju postoji osnovana sumnja da je dovela u opasnost od zaražavanja zaposlene i korisnike, nesavesnim radom u službi, saopšteno je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << danas.

U saopštenju se navodi da ona direktoru ustanove nije prijavila da je bila u kontaktu sa osobom za koju je znala da je zaražena i dolazila je na posao, a tek po nalogu epidemiologa da se i ona testira i izoluje, zaposlena je ceo slučaj prijavila direktoru.

Ministarstvo navodi da je u ovoj Ustanovi, nakon testiranja na koronavirus, pozitivno 43 korisnika i četiri zaposlena, koji nemaju simptome i u stabilnom su stanju.

Svi pozitivni, s obzirom na to da nemaju simptome, nalaze se u posebnom delu ustanove, koji je opredeljen za njih i ima izdvojen ulaz na koji dolaze lekari, dodaje se u saopštenju.

Ustanova za odrasle i starije u Leskovcu ukupno ima 170 korisnika i 99 zaposlenih. Na osnovu rezultata koji su uzeti juče, od 92 testirana korisnika, 43 su pozitivna i od 71 zaposlenog njih četiri ima kovid19.

Ministarstvo je prethodno saopštilo da je na teritoriji Srbije u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo koronavirusa potvrđeno kod 69 korisnika i 74 zaposlena. Na spisku ustanova  u kojima je potvrđen kovid19 ne navodi se dom u Leskovcu.

Do sada je ukupno izlečeno 644 korisnika i 239 zaposlenih.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo: Zaposlena u leskovačkom Gerontološkom centru zarazila korisnike

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jul.2020

Da je jedna od zaposlenih u Gerontološkom centru u Leskovcu bila u kontaktu sa osobom pozitivnom na koronu i da je uprkos tome dolazila na posao i tako zarazila 43 korisnika i 4 radnika, saopštavaju iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Protiv nje će biti pokrenut disciplinski...

Nastavak na JužneVesti.com...

U Ustanovi za odrasle i starije zaražene 43 osobe, Štab za vanredne situacije u Leskovcu ćuti

Izvor: JUGpress.com, 24.Jul.2020

LESKOVAC..Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je danas da su u Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu 43 korisnika pozitivna kao i četiri zaposlene osobe...U ovoj ustanovi ima ukupno 170 korisnika i 99 zaposlenih...Na osnovu rezultata koji su uzeti juče, od...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.