Izvor: JUGpress.com, 20.Jun.2022, 16:40

Posle pauze od godinu dana zbog Korone u UKC Niš  uspešno izvršena transplatacija bubrega

NIŠ

Posle pauze od tačno godinu dana zbog pandemije Kovida19, prošle nedelje na Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš, uspešno je izvršena je transplantacija bubrega.

Otac Miroljub (61) dao je bubreg svom sinu Dusanu (36 ) koji je pre transplantacije bio na dijalizi, a vrednost kreatinina pre operacije (parametar koji pokazuje funkciju bubrega) iznosila je čak 1220 (normalna vrednost kreatinina je do 115).

„Na otpustu danas sa naše klinike, kreatinin je za >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << samo 5 dana od transplantacije pao na gotovo normalnih 125. Dušanu više neće trebati dijaliza, a nakon postoperativnog oporavka vodiće normalan život. Ponosan sam što sam predvodio ekipu sjajnih ljudi- lekara, sestara i pomoćnog osoblja koja je uradila transplantaciju. Zahvaljujem svim svojim kolegama koji su učestvovali u ovom složenom poduhvatu i koji su još jednom pokazali snagu naše Klinike i našeg UKC -a  u Nišu“, kaže dr Dragan Milić, direktor ove Klinike za neurohirurgiju UKC Niš.

                              Milić dodaje da je u samoj transplantaciji učestvovalo oko 40 ljudi, a u postoperativnom praćenju još toliko, što pokazuje složenost same procedure.

                              „Dušanu želimo brz i uspešan oporavak pod budnim okom dr Branke Mitić sa Klinike za nefrologiju i opčetak novog normalnog života“, kaže Milić.

                               On je uputio apel svim sugrađanima da podrže program transplantacije, kako bi pomogli onim hiljadama bolesnika koji čekaju spasonosno resenje za svoj životni problem.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.