Ponovo radi prokupački Dnevni boravak  Sunce  za decu ometenu u razvoju

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Jun.2020, 12:06

Ponovo radi prokupački Dnevni boravak Sunce za decu ometenu u razvoju

Nakon pauze od gotovo tri meseca, Dnevni boravak za decu ometenu u razvoju „Sunce” u Vodicama, od danas je ponovo otvoren za svoje korisnike.

-Kako bismo ponovo, nakon pauze zbog pandemije korona virusa, primili decu u našu ustanovu bilo je neophodno sprovesti generalno čišćenje i dezinfekciju svih prostorija. Sva deca su prethodnih dana prošla sistematske preglede u prokupačkom Domu zdravlja i na osnovu te zdravstvene slike odobren im je boravak u zatvorenom prostoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << izjavio je koordinator Dnevnog boravka „Sunce” Dragoslav Petrović.

Prema njegovim rečima, po preporuci Kriznog štaba Vlade Srbije i Kriznog štaba Grada Prokuplja, preduzete su i sve druge zdravstvene, preventivne mere, kako bi deca i zaposleni mogli bezbedno da borave u ustanovi. Za sve korisnike i radnike obezbeđeni su viziri, zaštitne maske, rukavice, kape, mantili, kaljače i druga neophodna oprema.

-Pre ulaska dece u kombi beskontaktnim toplomerom meri im se temperatura. U  boravku mogu da budu samo zdrava deca i radnici, kaže Petrović i dodaje da su deca i mladi oduševljeni što ponovo mogu da se druže i uče u ustanovi „Sunce”, svojoj drugoj kući.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.