Izvor: JUGpress.com, 25.Jan.2021, 19:03

Pet tona teška stena sa brda se obrušila na kuću Ljubinke Aleksić

LESKOVAC-GRDELICA

Na kuću Ljubinke Aleksić u Grdelici se u vreme nedavnih poplava obrušila stena za koju je procenjeno da je teška pet tona. U tom trenutku u kući se pored nje nalazio i njen sin, a Ljubinka kaže da ništa nije ukazivalo da će imati ovo traumatično iskustvo, s obzirom da živi u toj kući 60 i više godina.

„U jednom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << se samo čula neka tutnjava i buka, kao da je u pitanju zemljotres. Bila sam u dnevnom boravku sa sinom, sreća je da nije spavao u tom delu koji je najviše oštećen. Probudio se i on od tutnjave, izašli smo i nismo mogli da poverujemo šta se dogodilo. Ogromna stena je uletela u potkrovlje, a da bi se to rasčistilo morali smo da je lomimo…“ ispričala je Ljubinka.

Miloš Kocić, predsednik Komisije za procenu štete od poplava na stambenim, pomoćnim i ekonomskim objektima i infrastrukturi na teritoriji grada Leskovca kaže da je ovo specifičan slučaj.

„Ovde se nakon poplave javilo klizište koje je izazvalo pad stene koja se sručila sa brda iza kuće i napravila štetu na potkrovlju ovog objekta. Mi ćemo kompletnu dokumentaciju poslati vladinoj kancelariji na razmatranje, jer je ovo specifičan slučaj koji se nije javio ni na jednom drugom mestu”, rekao je on.

Dodao je da će se “verovatno” i Grad Leskovac “uključiti u rešavanje ovog problema. Vlada Republike Srbije je prošle nedelje donela odluku o proglašenju elementarne nepogode od poplava u gradovima i opštinama kojih je ukupno 20. Nakon te odluke, ovih dana, stupiće na snagu uredba o pomoći države oštećenim stambenim objektima. Tom uredbom će se precizirati jasno detalji i kako treba da izgleda prijava štete, tako da će grad Leskovac u narednim danima uputiti javni poziv svim onim domaćinstvima, meštanima u mesnim zajednicama koje su imale poplavu da prijave štetu, u skladu sa obrascem koji će takođe propisati Vlada.“

Kocić je rekao i da je najviše poplavljenih domaćinstava bilo u Velikom Trnjanu.

„Poplavom je pogođeno desetak mesnih zajednica, a broj Domaćinstava je 200-250. Do sada smo obišli 60-ak, i to samo u Velikom Trnjanu, jer samo tako ima skoro 90 domaćinstava koja su bila pogođena poplavom. Paralelno sa nama radi i Komisija za procenu štete na poljoprivrednim zemljištima.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Stena od pet tona pala na kuću u Grdelici

Izvor: Danas, 25.Jan.2021

Na kuću Ljubinke Aleksić u Grdelici se u vreme nedavnih poplava obrušila stena za koju je procenjeno da je teška pet tona, a ona kaže da ništa nije ukazivalo da će imati to traumatično iskustvo, s obzirom da u toj kući živi više od 60 godina.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.