Izvor: JUGpress.com, 19.Nov.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opštini Pantelej priznanje za celokupan doprinos povećanju pristupaćnosti za OSI

NIŠ

Za celokupan doprinos povećanju pristupačnosti za osobe sa invaliditetom u 2017.i 2018. godini Gradska opština Pantelej dve godine zaredom nagrađena je Pohvalom kao priznanjem republičkog ranga. Tokom 2018. postavljeno je šest rampi za osobe sa invaliditetom koji stanuju u stambenim zgradama, za šta je izdvojeno blizu 3 miliona dinara, a za 2019. izdvojeno je još 2 miliona dinara za postavljanje takvih pomagala na preostalim lokacijama gde je iskazana potreba stanara iz kategorije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << invalida, starih i iznemoglih lica.

                                          Pomoć osobama sa invaliditteom se ne završava sa uklanjanjem fizičkih barijera kako bi se pospešilo njihovo kretanje, a tako i sam kvalitet života. Gradska opština Pantelej je u nastojanju da pomogne osobama sa invaliditteom da ostvare sebe kao ličnosti u potpunosti, otišla i korak dalje i postala po tome prepoznatljiva ne samo u regionu već  i državi.

                                      U saradnji sa Asocijacijom za adaptivno plivanje Srbije brojnim udruženjima osoba sa invaliditetom iz godine u godinu Opština podržava kontiniranu plivačku obuku dece i mladih sa motoričkim i sličnim smetnjama a neki od njih, kao Nemanja Tadić su postali paraolimpijski pobednici. Značajan doprinos je ova opština daje i Asocijaciji adaptivnog plivanja Srbije (ADAPTS) čije je sedište u Nišu, a Gradska opština Pantelej je pokrovitelj seminara iz adaptivnog plivanja i adaptivnog fizičkog vežbanja koju organizuje Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije (ADAPTS).

                                   “Naša lokalna samouprava i nadalje će podržavati ovakve seminare, ali i u praksi uklanjati barijere za sve pripadnike populacije sa invaliditetom”, ističe predsednik GO Pantelej Bratimir Vasiljević.

                                To neprestano opština Pantelej u praksi i dokazuje. Prati se rad Udruženja osoba sa inbaliditetom i na svaki način pokušava da im se pomogne ili olakša komunikacija sa okolinom. Kao primer dobre prakse može da se navede organizovanje izleta na Kamenički vis u saradnji sa Niškim udruženjem studenata sa hedikepom. Izlet je organizovan  na početku nove akademske godine.

                                “Akcija je organizovana u cilju poboljšanja kvaliteta života i bolje socijalne inkluzije osoba sa invaliditetom. Tom prilikom predstavnici naše opštine obišli su članove udruženja i sa njima razgovarali o potrebama i mogućnostima za dalju podršku”, kažu u ovoj gradskoj opštini.

                              Svaki uspeh sportskih klubova opština proprati prijemom pokazujući na taj način da vrednuje rezultate osoba sa invaliditetom kao jednakim pripdanicima društvene zajednice. Ulaganjem u njihov rad do praktično i potvršuju.

Ovaj tekst je deo projekta koji sufinansira gradska opština Pantelej.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.