Od početka godine nova pravila za taksi prevoz putnika

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Dec.2015, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od početka godine nova pravila za taksi prevoz putnika

Kako je na sednici Gradskog veća rekao načelnik Uprave za komunalne delatnosti Miodrag Brešković novom odlukom odredjuje se okvirni broj taksi vozila u gradu, a taksi vozila će morati da poseduju registarske tablce prema sedištu preduzetnika, kao i da tablice na zadnje dve pozicije sadrže latinična slova “TX”.

 -Ova odluka takođe predviđa da saobraćajni inspektor prilikom pregleda vozila i donošenju rešenja o ispunjenosti uslova vozila za obavljenje taksi >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << prevoza izdaje nalepnicu koja sadrži grb grada Niša kao i period važenja rešenja. Propisano je da Gradsko veće utvrdjuje cenu u okviru taksi tarife po kojoj mora da se obavlja taksi prevoz,a ne kao do sada da utvdjuje ekonomski najnizu cenu. Ova odluka sadrži i kaznene odredbe gde je predvidjeno postojanje prekšajnog naloga koji izdaje komunalna policija i to ako taksi vozalč kod sebe ne poseduje tražena dokumenta i vozilo nema obeležja propisana odlukom, rekao je Brešković.

Prema pojašnjenju Veljka Radičevića iz Uprave za komunalne delatnosti izmene dosadašnje odluke o taksi prevozu nužnost su koju nameće Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju koji je počeo da važi ove godine.

- Za one koji koriste taksi usluge ovakva odluka nagoveštava mogućnost promene cena taksi prevoza. Međutim,do nje će doći ukoliko se nakon završenog elaborata i analiza utvrdi da je to potrebno. Tada će uprava predložiti Gradskom veću drugačije cene koje će morati da budu usglašene sa mišljenjem preduzetnika i taksi udruženja, a Gradsko veće će doneti odluku o visini taksi prevoza po tarifama koje će taksi vozači morati da poštuju i neće moći da voze ni skuplje ni jeftinije od tako utvrdjene cene, objašnjava Radičević.

 S. J

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.