Nova socijalna mreža za uzbunjivače i borce protiv korupcije

Izvor: JužneVesti.com, 03.Dec.2015, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova socijalna mreža za uzbunjivače i borce protiv korupcije

Na portalu integris.net građanima će biti omogućeno otvaranje različitih profila i pokretanje tema. Tu će, kako kaže Pavle Dimitrijević, jedan od inicijatora ove ideje, građani moći da na najbrži način razmene informacije i dođu do rešenja za svoj problem u vezi sa bilo kakvim oblikom korupcije.

Pored interakcije i razmene iskustava, građani će na novom portalu moći da nađu i sve neophodne zakone i propise koji regulišu oblast korupcije, javnih finansija i prava >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << građana.

Na sajtu će svoje profile moći da otvaraju ljudi koji žele da na svaki mogući način reše svoj problem koji je vezan sa transparentnošču, odgovornošću javnih vlasti ili bilo kakvog oblika korupcije ili da nekako u kontaktu sa drugim ljudima i institucijama nađu informaciju kako da zaštite neko svoje pravo - rekao je Dimitrijević.

Pavle Dimitrijević je, kako kaže, osim što prezentuje portal, danas u Nišu i zbog promocije niškog Lokalnog antikorupcijskog foruma ljudima sa Kosova.

Reč je o 17 predstavnika civilnog sektora i lokalne samouprave iz Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečana i Kosovske Mitrovice.

Poenta ove studijske posete je da model funkcionisanja niškog LAF-a predstavimo institucijama na Kosovu i da taj model počne za otprilike godinu dana i tamo da živi i da se oko njega okuplja civilno društvo, kao što se to dešava i u Nišu - kaže Dimitrijević.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.