Niš: Smanjen broj krivičnih dela nasilja u porodici 

Izvor: juGmedia, 30.Nov.2017, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Smanjen broj krivičnih dela nasilja u porodici 

Na području policijske uprave u Nišu od januara do novembra ove godine zabeleženo je 314 krivičnih dela nasilja u porodici, što je blagi pad u odnosu na isti period prošle godine kada ih je bilo 384.

Prema podacima niške policije, od 1. juna kada je stupio na snagu novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici do poslednje nedelje novembra izrečeno je 797 hitnih mera i to 553 mere zabrane komunikacije i prilaska žrtvi i 244 mera iseljenja počinioca iz stana ili kuće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
U 56 slučajeva su prekršene produžene mere i Prekršajnim sudovima podnošene prekršajne prijave. U 65 slučajeva počinioci nasilja bili su povratnici„, kazali su u PU Niš.

Niška policija zabeležila je da su u 80 odsto slučajeva porodičnog nasilja žrtve bile žene.

B.Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.